LDODK in play-offs tegen TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

Om zich te plaatsen voor de finale om de nationale veldtitel moet LDODK/Rinsma Modeplein op zaterdag 15 juni (19.00 uur) in Gorredijk afrekenen met TOP uit Sassenheim. LDODK verloor zaterdag in Delft de laatste reguliere competitiewedstrijd van Fortuna: 18-17.

In Delft stond er voor beide ploegen niets meer op het spel, LDODK was al zeker van de eerste plek op de ranglijst. Volgens Henk Jan Mulder had de ploeg zeker de intentie om er een goede wedstrijd van te maken. “We zijn alleen vergeten onszelf te belonen.”

Mulder zag in de eerste helft goede momenten, al kreeg LDODK te veel strafworpen en vrije ballen tegen. Na een time-out op 8-4 verkleinde LDODK de stand halverwege de wedstrijd tot 9-7. Direct na rust werd het zelfs vrij snel 9-9. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. “We stonden ook nog een paar keer voor.” Op 16-16 scoorde Fortuna twee keer: 18-16. De ingevallen Eline Haan maakte nog 18-17, maar daarna kwam de bal niet meer serieus in het LDODK-aanvalsvak.

“Het was een wisselvallige wedstrijd. Met goede aanvallen, maar ook met veel balverlies. De intentie was er wel, maar op een gegeven moment merk je dat het klaar is. We hebben veel kansen gecreëerd, maar kwamen niet in de juiste scoringscadans. Zeventien doelpunten is voor ons ook te weinig.”

Mulder geeft zijn selectie nu een weekje vrijaf om na het Pinksterweekend met de voorbereiding te starten voor de play-off op zaterdag 15 juni (19.00 uur) in Gorredijk. Tegenstander is TOP uit Sassenheim, dat zaterdag wel met 24-20 van DVO verloor, maar op onderling resultaat doorgaat naar de play-offs. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 25-19 overwinning voor TOP.

Internationals Erwin Zwart en Marjolijn Kroon zijn komende week met het Nederlands team in China en zijn op 12 juni weer terug.