LDODK hervat zaterdag veldcompetitie thuis tegen Unitas

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor LDODK/Rinsma Modeplein gaat het tweede deel van de veldcompetitie zaterdag (19.00 uur) van start met een thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief.

Twee weken geleden stonden de selectiespelers nog in de play-offs van de Kenonz Korfbal League, komend weekend start al weer het tweede deel van de veldcompetitie.

Dit seizoen is de Ereklasse uitgebreid naar 32 ploegen. Zijn speelden vorig najaar in acht poules van vier ploegen, hoofdzakelijk regionaal ingedeeld.

LDODK speelde tegen Mid-Fryslân/ReduRisk, SCO/European Aerosols en Sparta Zwolle. Samen met Mid-Fryslân plaatste LDODK zich voor de winnaarpoules.

In de EK-001 wordt dit voorjaar een volledige competitie afgewerkt met Unitas/Perspectief, Mid Fryslân/ReduRisk en DOS’46/VDK Groep.

Eerste tegenstander is Unitas uit Harderwijk. Zij eindigden in het najaar op de tweede plaats in poule 2 achter DOS’46. In het afgelopen zaalseizoen speelde Unitas in de Korfbal League 2, waar ze als vierde eindigden achter AWDTV, DSC en TOP. Die plek gaf recht op deelname aan de play-offs om promotie naar de Korfbal League. Via een buzzerbeater in de finale tegen TOP promoveerde de ploeg terug naar de Korfbal League.

Deel dit artikel op: