LDODK herpakt zich tegen taai Dalto

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na de zeperd zes dagen eerder tegen KZ had LDODK/Rinsma Modeplein een overwinning nodig om het verloren gegane zelfvertrouwen weer wat op te krikken. In een wedstrijd waarbij goede fases werden afgewisseld met slordige en ongeconcentreerde periodes, wist de thuisploeg een taai Dalto/Klaverblad Verzekeringen afgelopen zaterdagavond in Kortezwaag achter zich te houden: 26-22.

Met andere woorden: Die overwinning kwam er. Maar of dat er ook toe heeft geleid dat het zelfvertrouwen weer terug is, zal pas volgende week blijken als de lastige uitwedstrijd tegen Blauw-Wit op het programma staat. Ook trainer Dico Dik verbaasde zich na afloop over het wisselvallige karakter van zijn ploeg. “We kunnen echt veel beter. Toch zeker zes tot zeven keer had ik het idee dat we los zouden. Dan hebben we het momentum aan onze kant, maar maken we de verkeerde keuzes. Nemen weer te vaak de eerste schoten en spelen we te weinig door nadat het achterverdedigen is opgelost.” Toch was Dik blij met de overwinning. “We kunnen veel beter, gelet op de kwaliteiten binnen de ploeg. Maar op dit moment is het gewoon effe vechten voor de punten.”

En dat laatste deed de thuisploeg. Ondanks het wisselvallige spel werd geknokt voor elke meter. En dat was ook nodig. Dalto bleek een taaie opponent. Vanaf het begin van de wedstrijd was LDODK de bovenliggende partij. Meest cruciale fase in de wedstrijd was, zo bleek achteraf, halverwege de eerste helft toen LDODK in twee minuten tijd bij een 5-3 voorsprong vier keer achter elkaar raak schoot. Terwijl Dalto in diezelfde fase weer een strafworp miste. Dat bleek sowieso het probleem bij Dalto. Maar liefst vier strafworpen werden gemist. En telkens wist LDODK in de aanval daarop te scoren. Dat de ploeg uit Driebergen zich desalniettemin toch steeds weer oprichtte, zegt ook iets over de taaiheid van Dalto.

Want ook na deze 9-3 voorsprong wist LDODK in het restant van de eerste helft niet door te drukken. Ondanks een met scherp schietende Ran Faber. De jeugdinternational bleek met zijn lange uitstap naar achteren en hoog wegschietende ballen niet te verdedigen door zijn iets kleinere opponent Ludo Schulting. Overigens alle credit in dat vak naar met name Marjolijn Kroon die met haar spelverplaatsingen en passing steeds weer op het juiste moment Faber wist aan te spelen.

Vlak voor rust liep een 13-7 voorsprong terug naar 14-11. Dalto leek aan te sluiten. Maar in de laatste minuut miste Dalto opnieuw een strafworp. Waarna LDODK alsnog in de daaropvolgende aanval in de slotseconden wist toe te slaan: 15-11.

Na rust ontliepen de ploegen elkaar weinig. LDODK kon nooit echt afstand nemen. Met name het vak met Erwin Zwart speelde te rommelig en te ongeduldig. Tegelijkertijd slaagde Dalto er maar niet in om de aansluitingstreffers te maken en trok LDODK de wedstrijd uiteindelijk over de streep.

Ondanks het wisselvallige spel van de thuisploeg was Ran Faber, die het overigens verdedigend wel lastig had tegen Schulting, niet ontevreden. “Ik heb wel lekker gespeeld. Alleen waren we op de juiste momenten niet scherp genoeg en maakten weer te veel kleine foutjes om afstand te nemen.” Toch ziet Faber perspectief. “Dit was in elk geval een stuk beter dan vorige week.”