LDODK herpakt zich tegen Blauw-Wit: spannend duel eindigt in gelijkspel

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na de blamage tegen Groen-Geel wilde LDODK/Rinsma Modeplein maar één ding, eerherstel. En dat kwam er. Tegen Blauw-Wit uit Amsterdam liet LDODK een totaal ander gezicht zien. Strijd, passie en beleving waren de toverwoorden. In een thriller, waar alles in zat dat korfbal zo mooi maakt, deelden beide ploegen de punten: 31-31.

Vooraf waren er weinig mensen die hun kaarten nog op LDODK durfden te zetten na de treurige vertoning van een week eerder. “We hebben het er inderdaad wel even met elkaar over gehad.” Met gevoel van understatement vatte Marloes Frieswijk de afgelopen week samen. Met een totaal andere mindset kwam LDODK deze keer binnen de lijnen.

En dat was ook nodig. Blauw-Wit liet de afgelopen periode zien, groeiende te zijn. En wist het zelfs PKC een week geleden bijzonder lastig te maken. Met een beetje meer geluk hadden de Amsterdammers, individueel misschien geen wereldkorfballers, maar wel een zeer hecht collectief vormend, van PKC gewonnen. Het spel van Blauw-Wit kenmerkt zich veel acties naar binnen toe. En spelend met veel vuur, karakter en doorgaan tot het gaatje.

LDODK, dat weer speelde met André Zwart in de basis, in plaats van Wessel Bergsma, was dus gewaarschuwd. En spiegelde zich daar aan. In niets was de ploeg van vorige week meer te herkennen. Spelen met passie, gaan voor iedere bal. En ook zelf met lef de acties naar de korf toe maken. Dat typeerde het spel van LDODK. Met een hoofdrol voor de dames. Juist daar werd meer initiatief van verwacht. En dat kwam er. Met name Marloes Frieswijk (vandaag goed voor tien goals) en Marlou Kuiper lieten zich gelden. Niet meer afwachten, maar het voortouw nemen.

En dat resulteerde gedurende de eerste helft tot een kleine voorsprong met drie goals. Maar Blauw-Wit knokte zich naar de rust toe weer terug, zodat beide ploegen halverwege op 19 goals stonden. Een onwaarschijnlijk hoog aantal. En al meer dan beide ploegen de week daarvoor in de hele wedstrijd scoorden.

Na rust deed zich het omgekeerde voor. Blauw-Wit leek gedurende de tweede helft een beslissend gaatje van drie goals te slaan. Maar toen knokte LDODK zich op haar beurt, mede ook door een tactische wissel van Henk Jan Mulder, weer terug. Marvin Piepers werd ingebracht op de plek van Julian Frieswijk, om de sterke Mike van de Reep te beteugelen, waarop Frieswijk op zijn beurt weer de plek van Ran Faber in nam.

De laatste tien minuten waren vervolgens spannend tot de laatste seconde. Steeds weer kwam Blauw-Wit op voorsprong, door het inbrengen van Gerald van Dijk en een steeds gevaarlijker Momo Stavenuiter. Maar steevast kwam een gedreven LDODK weer gelijk. En in de slotseconden dankzij invaller Christian Dekkers, voor de laatste keer.

Beide ploegen hadden na afloop vrede met het resultaat. De grote winnaar was dit maal het korfbalpubliek dat op de livestream had meegekeken. Voor LDODK perspectief om het restant van de competitie in te gaan om zich de kwalificeren voor de play-offs.

Foto’s: Sietse de Boer

Deel dit artikel op: