LDODK en KCC delen de punten

De eerste helft was voor KCC/CK Kozijnen, de tweede helft voor LDODK/Rinsma Modeplein. Een 20-20 stand op het scorebord was daarom misschien nog niet eens zo’n gek einde aan de wedstrijd.

LDODK startte de wedstrijd weer in een iets andere opstelling. Erwin Zwart, Wessel Bergsma, Rixt Bouma en Marloes Frieswijk vormden de eerste aanval. Het eerste verdedigingsvak bestond uit André Zwart, Ran Faber, Femke Faber en Marlou Kuiper. Vanwege een blessure ontbrak Marjolijn Kroon in de selectie.

Tot 6-6 gingen beide teams gelijk op, waarbij KCC drie keer vanaf de strafworpstip scoorde. Vanaf dat moment was KCC duidelijk de bovenliggende partij. Met zes doelpunten op rij liep de ploeg uit Capelle aan de IJssel uit naar 6-12. Het was in deze fase van de wedstrijd niet eens dat LDODK slecht speelde, maar het tempo van KCC lag duidelijk hoger. Met veel wisselende aanvallen zorgden ze voor veel dynamiek en de daaruit voortvloeiende kansen. Net voor rust verkleinden Marlou Kuiper en Ran Faber de achterstand tot vier: 10-14.

Het duurde in de tweede helft zeven minuten voor het eerste doelpunt viel, aan KCC-zijde. Drie doelpunten op rij bracht LDODK daarna tot op twee punten: 13-15. Het was het moment waarop LDODK het initiatief nam. Het lukte KCC niet het hoge tempo van de eerste helft vol te houden, terwijl LDODK wel steeds meer energie leverde. Erwin Zwart maakte de 17-17 en de weer sterk spelende Ran Faber zette LDODK voor het eerste weer op voorsprong (18-17). Het werd ook nog 20-18, maar in de slotminuten trok KCC de stand toch nog weer gelijk: 20-20.

LDODK speelt volgende week zondag in Amsterdam tegen Blauw-Wit de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen.