LDODK en DOS’46 strijden om plek één

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zondag 2 juni (14.30 uur) speelt LDODK/Rinsma Modeplein thuis tegen DOS’46/VDK Groep. De eerste plek in de poule en daarmee een plek in de play-offs is de inzet.

Met nog twee reguliere speelronden te gaan moet LDODK zondag van DOS’46 winnen, wil het nog kans maken voor de play-offs om de nationale veldtitel.

DOS’46 maakte in de tot nu gespeelde vier ronden in de voorjaarscompetitie geen fouten. De volle winst betekent twee punten voorsprong op LDODK, dat juist in Nijeveen de punten liet liggen.

Aangezien het verschil toen aan het einde van de wedstrijd vier punten was (25-21), moet LDODK dus zondag met meer dan vier punten verschil winnen om de koppositie van de Drenten over te nemen.

In de slotronde, volgende week, speelt LDODK in Harderwijk tegen nummer drie Unitas. DOS’46 sluit de poule af met een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Mid-Fryslân.

Ronde van Gorredijk

Kom je de wedstrijd bezoeken? Let dan op het verkeer. Vanwege de Ronde van Gorredijk zijn verschillende wegen afgesloten. Met de auto is Sportpark Kortezwaag enkel bereikbaar vanaf de Hans de Jongwei. Bezoek je de wedstrijd met de fiets? Let dan op dat het parcours loopt via de Hoofdstraat, De Hoop en de Jod. Heringastraat.

Deel dit artikel op: