LDODK en Dico Dik beëindigen samenwerking

Terug naar het nieuwsoverzicht

Korfbalvereniging LDODK/Rinsma Modeplein en trainer/coach Dico Dik hebben in onderling overleg besloten de samenwerking per direct stop te zetten. Dik is bezig aan zijn eerste seizoen bij LDODK.

Halverwege de poulewedstrijden staat LDODK op een tweede plaats, met zes punten uit vijf wedstrijden. Toch zijn alle partijen niet gelukkig met het verloop van de competitie. Het vertoonde spel is niet wat er van de huidige LDODK-selectie verwacht mag worden.

Dico Dik heeft het bestuur van LDODK zondag na het kansloze verlies tegen Fortuna meegedeeld onvoldoende vertrouwen te hebben in een verdere verbetering. Hij heeft toen ook het vertrek van hemzelf en assistent Robert Luttik aangekondigd. “Het is mij niet gelukt om op voor de mij belangrijke aspecten van het korfbal voldoende progressie te boeken. Wij zijn desondanks blij met de kansen die we hier gekregen hebben. Jammer dat we de volle tribunes en de sfeer in Kortezwaag niet hebben kunnen meemaken.”

LDODK vindt het jammer dat de samenwerking al na een half jaar ten einde komt. “Maar als de klik er niet meer is, dan is dit een verstandig besluit”, aldus voorzitter Gouke de Vries.

LDODK dankt Dico en Robert voor hun inzet en gaat nu op zoek naar een vervangende trainer/coach voor de rest van het seizoen.

Deel dit artikel op: