LDODK en DOS’46 eindigen gelijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voorafgaand waren ze beide koploper in de Ereklasse A en na dat zijn ze na afloop van de onderlinge confrontatie nog steeds. DOS’46-LDODK/Rinsma Modeplein eindigde in 17-17. “Een terechte uitslag”, vindt trainer/coach Henk Jan Mulder.

DOS’46 startte in Nijeveen als beste en liep van 2-2 uit naar 5-2. LDODK gaf niet de verdedigende druk die het de voorafgaande weken de tegenstander wel kon geven. “En DOS zette wel veel energie in de verdediging. Bovendien schoten we ook niet goed.” Bij de pauze leidde DOS met 10-8 en de ploeg uit Nijeveen maakte ook in de tweede helft het eerste doelpunt: 11-8.
Er volgde een goede fase van LDODK, dat de achterstand omboog naar een 11-13 voorsprong. Drie minuten later was het weer gelijk: 13-13. Vanaf dat moment was het volgens Mulder stuivertje wisselen waarin beide ploegen enkele keren op voorsprong kwamen. Drie minuten voor tijd stond de einduitslag al op het bord: 17-17. “We kregen nog een enorme kans op een sneaky winst, maar dat was niet terecht geweest.”

De vier veldwedstrijden voor het zaalseizoen zitten er op, drie overwinningen en één gelijkspel. Mulder is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. “Maar we weten ook waar de verbeterpunten zitten, er is nog wel werk aan de winkel. Dit was de eerste wedstrijd dat we niet steeds aan de goede kant van de score zaten. Dat we uit een achterstand toch nog een puntje binnenslepen is goed. Dat was afgelopen seizoen wel eens anders.”

LDODK heeft nu een vrij lange periode voorbereiding op de zaal, met daarin vier serieuze oefenwedstrijden. “En omdat Erwin Zwart en Marjolijn Kroon met het nationale team spelen, kunnen we ook mooi experimenteren met andere combinaties.” Het nieuwe seizoen Korfbal League begint voor LDODK/Rinsma Modeplein op 10 november met een thuiswedstrijd tegen DOS’46.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: