LDODK doet lang mee tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

De tactiek van LDODK-coach Erik Wolsink pakte goed uit. PKC bouwde eerder in het seizoen een paar keer vrij snel een forse voorsprong op, waardoor de wedstrijd al snel geen wedstrijd meer was. Dat lukte zaterdagavond in Gorredijk niet.

LDODK/AH Gorredijk ging er van af het begin onbevangen in. De druk van de schouders was duidelijk weg, nadat een week eerder de kans op het halen van de play-offs verloren ging. Actief coachend vuurde Wolsink zijn aanvallers aan om de PKC-verdedigers te laten kiezen. Het leverde mooie aanvallen op en een veel vrijer LDODK dan de afgelopen weken was te bewonderen.

De ploeg had tegen PKC ook nog wel wat goed te maken. In Papendrecht werd LDODK met 30-13 van de mat geveegd. PKC wilde ook wel. De gedoodverfde titelkandidaat is al heel lang ongeslagen. De laatste nederlaag dateert uit december 2014, maar dat was wel juist in Gorredijk tegen LDODK. Wolsink had zijn ploeg op een aantal punten gewijzigd. Markus de Boer was terug in de basis in plaats van Henk Bijker en bij de dames waren twee wisselingen.

PKC pakte pas op 4-5 de eerste voorsprong, maar LDODK bleef in het spoor. Via 5-8 werd het 6-11. Het was niet het definitieve gat, LDODK kwam terug tot 9-11, met daarbij afstandstreffers van André en Erwin Zwart. De broertjes speelden weer als vanouds. Vol overtuiging en doeltreffend. André kwam uiteindelijk tot tien treffers. Dat gold ook voor Suzanne Struik die haar directe tegenstander Diana van der Vorst keer op keer te slim af was. PKC beschikt over een surplus aan kwaliteit. Iedereen scoort mee en door continu door te bewegen na ieder schot troeven ze hun tegenstandeer ook in de rebound veelvuldig af. Via 10-14 liep PKC uit naar 11-16, waarna Menno Russchen op 12-16 een strafworp miste. En daarmee kwam het aantal gemiste strafworpen deze competitie voor LDODK op elf, een complex?
Beide ploegen gingen rusten op 12-17, een gat van vijf. Op de tribune heerste tevredenheid. LDODK werd niet weggespeeld en aan beide kanten waren er mooie aanvallen. De wedstrijd verveelde geen minuut.

In de tweede helft nam PKC uiteindelijk wel meer afstand: 14-21. Een gat van zeven, maar toen zetten LDODK sporthal Kortezwaag nog één keer in vuur en vlam. Vijf doelpunten op rij (3x André Zwart, 1x Erwin Zwart en 1x Menno Russchen) bracht LDODK terug tot 19-21. Zou het dan toch nog? LDODK had nog twee keer een antwoord op een PKC-treffer: 20-22, 21-23. Maar toen begon de wedstrijd toch zijn tol te eisen. Via onder andere drie keer Suzanne Struik, liep PKC naar 22-27 en ging de wedstrijd uiteindelijk toch als een kaars uit: 24-29.

Het publiek zag een mooie wedstrijd. Met een niet verrassend veel beter PKC, maar ook met een weer fris en fruitig spelend LDODK. Hadden ze dat de afgelopen weken een paar keer vaker gedaan, dan waren er misschien een paar punten meer behaald…… Een opvallende publiekswissel was er nog voor ex-international Marjon Visser. Hierbij werd het nieuws bekend gemaakt dat zij in september moeder hoopt te worden.

Deel dit artikel op: