LDODK D1 tweede op NK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein D1 kwam zaterdag in Dordrecht net te kort om de Nederlandse titel binnen te halen. Nieuwerkerk D1 was in de finale met 10-6 te sterk.

Tot 4-3 ging LDODK aan de leiding. Maar daarna scoorde Nieuwerkerk vijf doelpunten uit vijf aanvallen. “We hadden de 5-3 moeten maken”, aldus trainer/coach Dick Wever. “Maar dat lukte niet. Heel jammer.”

LDODK begon het toernooi voortvarend. Alle drie poulewedstrijden werden gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht eindigde in een overtuigende 8-2 overwinning. En dat had volgens Dick zelfs nog wel dikker kunnen zijn. “Wij startten echt goed en verdedigden heel strak.”

Tegen SKF uit Veenendaal werd het daarna 7-6. Een overwinning die volgens de coach te danken was aan het feit dat zijn ploeg heel rustig bleef. Datzelfde gold ook voor de derde poulewedstrijd tegen Fortuna uit Delft. LDODK begon deze wedstrijd direct met twee succesvolle aanvallen. “Fortuna ging toen jagen, maar wij bleven wachten op de kansen. Er was geen onrust in de ploeg. En dat was knap. De supporters op de tribunes lieten zich volop gelden.” LDODK won de wedstrijd uiteindelijk met 7-6.

Met drie overwinningen pakte LDODK de poulewinst en dus een plek in de finale, waar Nieuwerkerk uiteindelijk met de titel naar huis ging. De teleurstelling bij LDODK na afloop was logisch, aldus de coach. “We waren dichtbij, het had gekund. En dan mag je best teleurgesteld zijn. Maar we zijn wel tweede geworden. Op het veld gaan we weer voor de titel.”

LDODK D1 wist zich in Dordrecht gesteund door meegereisde familieleden die moesten ‘opboksen’ tegen grote aantallen supporters van de tegenstanders. Dick: “Dat was eigenlijk het enige smetje op de dag. Ik hoop dat we, mochten we ons ook op het veld plaatsen voor het NK, mogen rekenen op meer eigen supporters.”

Deel dit artikel op: