LDODK D1 klaar voor NK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook de laatste competitiewedstrijd was weer een dikke overwinning. LDODK/Rinsma Modeplein D1 versloeg zaterdag Unitas D1 met 24-6. Nu nog een training en dan wacht zaterdag in Koog aan de Zaan de strijd om de nationale titel. “Ik denk dat wij van iedereen kunnen winnen”, stelt een overtuigde coach Dick Wever. “Wij hebben er in ieder geval allemaal enorm veel zin in.”

De tegenstand in de Hoofdklasse A was dit zaalseizoen voor de D1 niet bijzonder. Alle 14 wedstrijden werden gewonnen, vaak met groot verschil. Het team maakte maar liefst 238 doelpunten, tegenover maar 72 tegentreffers. Een overtuigende titel dus.

Komende zaterdag in de nieuwe sporthal van KZ moet blijken hoe de krachtverschillen met de kampioenen van de overige D-hoofdklassers is. Aan het toernooi doen acht ploegen mee, vijf kampioenen en de besten drie nummers twee. De ploeg ging vorige week alvast even in de sporthal kijken. Dan zijn de omstandigheden in ieder geval geen verrassing meer. Ze wonnen een oefenwedstrijd tegen Groen Geel D1, een ploeg waar ze voorafgaand aan de zaalcompetitie nog van verloren. Dick: “Wij zijn een echt team. In welke opstelling we ook spelen, we kunnen altijd ons eigen spel spelen. Dat zag je zaterdag tegen Unitas ook weer. We haalden een schotpercentage van 33,8%, dat is PKC-niveau.”

Tieme Eppinga en Sanne Veenstra horen de complimenten van hun coach. Tieme: “We zijn niet bang voor de tegenstanders. We moeten gewoon ons eigen spelletje spelen. Dat we aan het NK meedoen is al hartstikke leuk voor het team. Ik hoop natuurlijk wel dat we eerste worden.” Sanne vindt het vooral leuk dat er komend weekend een paar wedstrijden op het programma staan met waarschijnlijk volop tegenstand. “Dat hebben we tijdens de competitie wel eens wat gemist.”

Coach Dick denkt niet dat het gebrek aan tegenstand in de competitie op het NK een probleem gaat worden. “Daar zijn we al overheen. Daar was de oefenwedstrijd vorige week bijvoorbeeld ook voor bedoeld. Toen hadden we een pittige tegenstander. Komend weekend gaan we ook nog specifiek trainen op doorzetten wanneer het moeilijk is.”

De ouders van de D1 zijn ook al volop met de voorbereidingen bezig. De officiële LDODK-spelersbus is al geregeld en de coach gaf zaterdag tips over hoe de kinderen richting het NK te begeleiden. Belangrijkste boodschap: schroef de verwachtingen niet al te hoog op.

Deel dit artikel op: