LDODK D1 eindigt NK als vijfde

Net als in de zaal plaatste LDODK/Rinsma Modeplein D1 zich ook na de veldcompetitie voor het Nederlands Kampioenschap. Afgelopen zaterdag, in het Zuid-Hollandse Maasdijk, eindigde de ploeg van coach Dick Wever als vijfde.

Het was een lange dag. De ploeg vertrok al om 7.20 uur voor de reis naar Maasdijk, naar het mooie korfbalcomplex van Dijkvogels, midden tussen de kassen van het Westland.

LDODK startte om 11.00 uur tegen Dindoa D1. De andere twee ploegen in de poule waren Vitesse D1 (Barendrecht) en Groen Geel D1. Dick: “Tijdens het NK in de zaal zaten Groen Geel en Dindoa ook bij ons in de poule. Van Groen Geel verloren we in de eerste wedstrijd met ruime cijfers. Dindoa versloegen we toen in de laatste poulewedstrijd met 8-2. Vitesse versloegen we toen met 7-5 in de strijd om plek 5/6. Met deze wetenschap hoopten we dat we op dit NK hoger zouden eindigen dan in de zaal.”

Die verwachting kreeg al in de eerste wedstrijd een deuk. Dinodoa begon scherp en fanatiek, terwijl LDODK slap startte en veel moeite had met het nemen van de juiste kans en het pakken van rebounds. Dindoa bleef daardoor de hele wedstrijd op voorsprong. LDODK drong wel aan, maar haalde het niet. De 5-6 nederlaag was een teleurstellende start.

In de tweede wedstrijd tegen Vitesse wilde LDODK fanatiek en geconcentreerd starten en iets langer wachten met het nemen van de juiste kans. “Helaas kwam daar weinig van terecht. Vitesse had veel publiek en de ploeg klapte er bovenop. Ze wonnen alle duels en wij stonden er bij en keken er naar.” Halverwege was de achterstand 5-1. In de tweede helft gooide LDODK alle schroom van zich af en speelde punt voor punt de achterstand weg. “Op 6-5 kregen we met een strafworp de uitgelezen mogelijkheid nog gelijk te maken. Helaas ging deze mis en scoorde Vitesse direct daarna wel.” Uiteindelijk werd het 7-6 voor Vitesse. Twee gespeeld, twee keer met een punt verschil verloren en nul punten. Voor de ploeg een behoorlijke tegenvaller.

“Door de andere uitslagen in onze poule konden we nog tweede worden, maar dan moesten we met minimaal twee punten verschil winnen van Groen Geel.” LDODK startte goed in de laatste poulewedstrijd. Vanaf de eerste minuut liet het team zien niet voor niets te zijn afgereisd naar Maasdijk. Duels werden gewonnen, kansen werden even uitgesteld en verdedigend werd er voldoende druk gegeven. Al snel was er een ruime voorsprong die niet meer werd weggegeven. Uitslag: 6-3. Door het gelijke spel van Dindoa tegen Vitesse, was dit uiteindelijk toch niet voldoende voor de tweede plek. Vitesse werd eerste met 5 punten, Dindoa tweede met 3 en LDODK en Groen Geel haalden beide twee punten. Op basis van onderling resultaat werd LDODK derde in de poule.

In de wedstrijd om plek 5/6 begon LDODK tegen DVO sterk. Na twee aanvallen was het al 2-0. De voorsprong werd groter, de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Uitslag: 6-2. Eindresultaat voor LDODK: net als in de zaal vijfde. “Een prima prestatie waarvan de spelers en speelsters niet alleen veel hebben geleerd, maar ook enorm hebben genoten.”

Deel dit artikel op: