LDODK C1 landskampioen: eerste nationale jeugdtitel voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een 17-12 overwinning op Groen Geel C1 heeft LDODK/Rinsma Modeplein C1 zaterdag in Wageningen de Nederlandse titel veroverd. Een historische prestatie, de eerste nationale jeugdtitel voor LDODK.

Met tribunes vol supporters van beide ploegen, was het begin van de wedstrijd wat nerveus. Niet vreemd, het is tenslotte een finale. LDODK opende de score met een flitsende doorloopbal van Josse Scheenstra. De C1 bleef daarna ook aan de goede zijde van de score, ondanks een gemiste strafworp op 2-1. Gelukkig leidde de commotie na de strafworp alsnog tot een doelpunt: 3-1.

Afstand nemen lukte echter niet. Groen Geel profiteerde van het slordige verdedigen van LDODK. De ploeg uit Wormer kreeg in de eerste helft maar liefst vijf strafworpen. De LDODK-spelers verzuimden elkaar te steunen en maakten te veel onnodige overtredingen. Op 6-6 nam Groen Geel vanaf de strafworpstip voor het eerst de leiding: 6-7. LDODK haakte keer op keer aan, maar na iedere goal was Groen Geel weer de ploeg die voorsprong nam. Op 9-10 miste Groen Geel een belangrijke strafworp. Rimmer Houwing maakte in de volgende aanval 10-10. Dat werd ook de ruststand. 9-11 of 10-10, een belangrijk verschil.


In de rust zette LDODK alles op de juiste plek. Na rust kwam Groen Geel er eigenlijk niet meer aan te pas. LDODK liep uit naar 14-10. De tweede helft was al meer dan een kwartier onderweg voordat Groen Geel weer raak schoot. Met 15-11 was de wedstrijd wel gespeeld. Groen Geel was niet bij machte terug te komen. Eindstand 17-12.

Een ontlading volgde. Een deel van deze spelersgroep was de afgelopen jaren in de D’s al een paar keer dicht bij een nationale titel, maar nu was het echt zover. Ook de ouders en de vele meegereisde supporters vierden uitbundig feest.

LDODK C1 is Nederlands kampioen!

Heel LDODK feliciteert de ploeg met deze prestatie.

Hessel Waninge, samen met Gerald Aukes coach van deze succesploeg, stelt de spelers graag voor.

Rimmer Houwing

Is een jaar ouder dan de rest. Is lang en aanvoerder. Neemt zijn vak graag op sleeptouw en maakt veel kleine kansjes.

Josse Scheenstra

Heeft veel scorend vermogen, is heel slim vanuit de korf, beschikt over veel inzicht en geeft gemakkelijk goede passes.

Thygo de Vries

Is de laatste weken enorm zuiver aan het schieten. Hij pakt meestal veel rebounds en is in de combinatie met Josse heel scherp.

Luuk Wassink

Klein, maar enthousiast en onbevangen. Pakt in de verdediging veel ballen er tussenuit. Is zelf heel snel en zit boordevol energie.

Jurjen Veldkamp

Is de enige eerstejaars-C. Heeft veel inzicht, is verdedigend sterk en kan heel goed rebounds stelen.

Hiske de Vries

Komst snel naar binnen, heeft een goede doorbraak. Heeft een goed schot, maar schiet eigenlijk nog wat te weinig. Sterke 1-op-1 verdediger.

Anke Pratley

Gaan we door een blessure helaas in de finale missen. Dat is heel jammer. Voor haarzelf en voor het team. Ze heeft veel scorend vermogen.

Mirte Menger

Eerstejaars-C. Een bescheiden meisje dat steeds meer durft. Is verdedigend heel erg gefocust op eigen tegenstander. Steelt verdedigen ook nog wel eens een balletje.

Anouk de Groot

Kan goed lange passes geven. Is leergierig en pakt veel rebounds, zowel verdedigend en aanvallend. Zoekt nog wat naar vertrouwen in haar eigen schot.

Floor Engels

Als ze vrij staat heeft ze een heel goed schot. Een hele degelijke en erg felle speler die ook nog eens een goede doorbraak heeft.

Reserves

Als reserves waren mee naar de finale: Kjell Scheenstra, Corné Hoogeveen, Hiske Houwing en Lieke Veldkamp.

Deel dit artikel op: