LDODK C1 gaat voor Nederlandse titel

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is ze gelukt. LDODK/Rinsma Modeplein C1 speelt komende zaterdag (23 april) in Wageningen om 12.30 uur de finale om het Nederlands Kampioenschap. Tegenstander is Groen Geel C1.

De C1 wil zaterdag maar één ding: kampioen worden. Dat hebben ze voorafgaand aan het seizoen ook samen als doelstelling afgesproken, vertelt Hessel Waninge, samen met Gerald Aukes coach van dit team. “Dit is een ploeg met veel talent, die in de loop van het seizoen ook nog eens is gegroeid door nog beter samen te spelen. Wij hoeven voor geen enkele tegenstander bang te zijn en kunnen van iedereen winnen.”

Toch haalde de C1 de finale met de hakken over de sloot. Vorige week in de halve finale was het spannend tot het laatst. Er was een verlenging nodig om de finaleplaats te veroveren. En had ONDO C1 in de laatste minuut de strafworp wel benut, dan waren zij waarschijnlijk finalist geweest.

Hessel: ”Dit was eigenlijk de eerste wedstrijd dit seizoen met serieuze tegenstand. In de competitie hebben we alleen maar dik gewonnen, ook in de kwartfinale. Van de wedstrijd tegen ONDO hebben we ook weer veel geleerd. Bijvoorbeeld dat we scherp moeten blijven wanneer we een gaatje hebben geslagen. We lieten ONDO terugkomen doordat we wat lakser werden. Dat moeten we in de finale zien te voorkomen.”

De voorbereiding voor de finale is niet anders van de andere wedstrijden: zo relaxed mogelijk. De ploeg traint met muziek en ook in de kleedkamer klinkt eigenlijk altijd muziek. “Er zal spanning zijn, er staat wel wat op het spel. Maar veel spelers zijn ook met de D’s al ver gekomen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Ze hebben al geleerd met spanning om te gaan.”

In de C1 spelen: Rimmer Houwing, Josse Scheenstra, Thygo de Vries, Luuk Wassink, Jurjen Veldkamp, Hiske de Vries, Anke Pratley, Mirte Menger, Anouk de Groot en Floor Engels. Als reserves gaan mee: Kjell Scheenstra, Corné Hoogeveen, Hiske Houwing en Lieke Veldkamp.

Begeleiding: Hessel Waninge en Gerald Aukes

Deel dit artikel op: