LDODK blijft ongeslagen in Ereklasse na overwinning op DSC

De overschakeling van zaal naar veld was voor LDODK/Rinsma Modeplein even wennen. Maar aan het einde van de wedstrijd stond er zaterdagavond tegen DSC toch een 23-20 overwinning op het (nieuwe) scorebord.

De overwinning kwam vooral in de tweede helft tot stand. In het eerste deel van het duel had LDODK het lastig. DSC was steeds de bovenliggende partij. Op slag van rust bracht Ran Faber LDODK voor het eerst langszij (10-10), maar via een vrije bal pakte de ploeg uit Eindhoven toch nog de voorsprong bij rust: 10-11.

LDODK speelde in een noodgedwongen gewijzigde opstelling. Femke Faber senior was afwezig, net als de nog geblesseerde Esmee van Veen en Marjolijn Kroon. Naast Femke Faber junior en Marlou Kuiper startten Danielle Hulst en Lionne Haaijer in de basis. Bij de heren startte Erwin Zwart op de bank, zijn broer André nam zijn plaats in.

Harjan Visscher bracht LDODK van afstand op 5-5 voor het eerst langszij, maar binnen een paar minuten liep DSC weer uit naar 5-8. Op 7-9, met nog zeven minuten in de eerste helft te gaan, kwam Erwin Zwart alsnog in de ploeg op de plaats van Julian Frieswijk. Hij maakte vrij snel zelf de 8-9.

DSC pakte het eerste punt na rust: 10-12. Dat was het moment waarop Ran Faber en Erwin Zwart opstonden. Beide tekenden voor drie punten en toen was het 16-13. LDODK gaf daarna de voorsprong niet meer uit handen. Na zijn terugkeer in het veld bracht Julian Frieswijk de marge op vijf: 20-15.

Waar bij LDODK bijna alle doelpunten van de heren kwamen, voerden de dames bij DSC de boventoon. Van die kant bleef het gevaar komen, de wedstrijd was ook nog niet gespeeld. DSC kwam terug tot 22-20, maar er restte op dat moment nog een minuut op de klok. Via een wondergoal bepaalde Ran Faber de eindstand op 23-20.

Na zes van de tien wedstrijden leidt een ongeslagen LDODK de ranglijst in de Ereklasse A. Komende zaterdag (13 mei; 19.00 uur) speelt LDODK de uitwedstrijd bij DOS’46.