LDODK bovenliggende partij in topper tegen Blauw-Wit (verslag + samenvatting)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder echt top te zijn, trok thuisploeg LDODK/Rinsma Modeplein in de topper tegen Blauw-Wit (A) deze zondag aan het langste eind. In een degelijke wedstrijd met aan Friese zijde Marjolijn Kroon in de hoofdrol, kwam Blauw-Wit (A) in een goed gevulde sporthal Kortezwaag te kort (29-23).

“Tja, we zijn er vandaag niet aan te pas gekomen. LDODK was gewoon de betere ploeg.” Momo Stavenuiter was na afloop realistisch. Overigens konden de Amsterdammers de eerste helft goed bij blijven. “We wilden er niet vanaf het begin achteraan lopen. En dan zie je dat we best wel gelijkwaardig zijn. Maar ja, Marjolijn Kroon maakt bij LDODK in de eerste helft toch het verschil. Dat is haar klasse.” Kroon, bezig aan een uitstekend seizoen, schoot maar liefst zes keer raak uit acht pogingen. Mede dankzij Kroon kwam LDODK vlak voor rust voor op een klein gaatje (13-10).

Dat bleek een belangrijk tikje voor Blauw-Wit, dat met Randell van der Steen in de basis startte, op de plaats van Peter Scheek. “We wilden Randell, die fysiek ook sterk is, graag tegenover Tim Flokstra zetten, vanwege de reboundkracht van LDODK.” Dat deed Van der Steen naar behoren. Het LDODK-vak met Flokstra haperde in de eerste helft mede door de energie van Van der Steen.

In de tweede helft paste Blauw-Wit haar tactiek enigszins aan en bracht Mandy Koelman in om Kroon te beteugelen. “Je moet toch wat proberen in zo’n wedstrijd,” aldus Stavenuiter. Dat bleek echter geen succes. Met haar eerste poging was Kroon opnieuw succesvol. Dat bleek overigens wel haar laatste treffer. “Die eerste helft was natuurlijk geweldig, dan lukt alles. Maar na rust gaan zij dus wat anders verdedigen en krijgen andere spelers met name rond de korfzone hun kansen,” aldus Kroon. “Eigenlijk gingen we ook beter combineren. Erwin (Zwart red.) begon goed te schieten. We hadden meer de focus op het spel in plaats van dat alles was gericht op het uitspelen van mijn kansen.”

Waar Kroon in de eerste helft LDODK nog bij de hand nam, ging na rust het hele team beter functioneren. Dat gold met name voor het andere vak, waar Flokstra zich herpakte en Lieneke Pries opnieuw haar visitekaartje af gaf met vier treffers. De voorsprong van de thuisploeg liep gestaag op totdat er een 29-23 eindstand op het bord stond.

Kroon was na afloop tevreden, maar zag ook nog de nodige verbeterpunten bij LDODK. “Verdedigend kan het zeker nog beter. We maken daarin te veel fouten. Een pluspunt was nu wel het sterke begin in de tweede helft. Meestal zijn we de eerste helft goed, maar hapert het na rust. Mooi dat we dat nu wel met zijn allen oppakten en het verschil konden uitbouwen.”

Voor Blauw Wit, dat met deze nederlaag een serie van vier overwinningen op rij zag worden afgebroken, zaak om zich te herpakken voor de eerstkomende wedstrijd in Amsterdam tegen koploper PKC/SWKGroep. “Kijk, er is nog niks verloren natuurlijk, maar we hadden LDODK graag op vier punten gezet. Vandaag zat het echter niet in,” berustte Stavenuiter.

https://vimeo.com/247695691

https://vimeo.com/247696818

https://vimeo.com/247697006

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: