LDODK bereidt zich voor op belangrijke serie

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdag (14 januari; 20.00 uur) thuis tegen Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Tankt LDODK meer zelfvertrouwen in opmaat naar een serie belangrijke duels?

Het was voor het meegereisde LDODK-publiek een heerlijke zaterdagavond vorige week in Nijeveen. Een overwinning bij DOS’46 was wel eens moeilijker dan dit jaar. Een mooi vervolg op de overwinning tegen PKC net voor de kerst.

We zijn inmiddels in het nieuwe jaar. De ploegen in de Kenonz Korfbal League zitten nog redelijk dicht bij elkaar. Maar de komende weken kan zo maar eens de eerste schifting plaatsvinden.

Voor LDODK wacht vanaf volgende week een serie belangrijke wedstrijden met achtereenvolgens Fortuna (uit), DVO (uit), KZ (thuis) en Blauw-Wit (uit). Vier ploegen die nu, net als LDODK zelf, bij de eerste zes op de ranglijst staan.

Maar eerst wacht een thuiswedstrijd tegen Unitas. De ploeg uit Harderwijk debuteert dit seizoen op het hoogste niveau, maar heeft het in de Korfbal League moeilijk. In de zeven gespeelde wedstrijden werden nog geen punten gehaald. Het gat met de nummer voorlaatst op de ranglijst bedraagt al vijf punten.

Deze uitgangspositie betekent niet dat LDODK het zaterdagavond rustig aan kan doen. De ploeg wil ongetwijfeld de opgaande lijn vasthouden of beter nog doortrekken. Aan LDODK werd eerder dit seizoen het predicaat wisselvallig gekoppeld. En het zal toch niet zo zijn dat Unitas het eerste punt in Gorredijk gaat halen?

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: