LDODK begint aan belangrijke weken met uitwedstrijd bij KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het nieuwe kalenderjaar begint voor LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag 6 januari (20.00 uur) met een uitwedstrijd bij KZ/Keukensale.com. De eerste van een serie belangrijke wedstrijden.

De ranglijst in de Kenonz Korfbal League is al een paar weken genieten. LDODK gaat aan de leiding, nog ongeslagen. Het verschil met de nummers twee (PKC) en drie (DVO) bedraagt twee en drie punten.

Maar LDODK heeft in het restant van de eerste helft van de competitie nog een paar lastige duels voor de boeg. Dat begint zaterdag met een uitwedstrijd bij KZ, gevolgd door PKC thuis en het altijd lastige DOS’46 uit. Eind januari is zodoende meer bekend over de krachtverschillen. Dan heeft iedereen een keer tegen iedereen gespeeld.

Het nieuwe jaar begint dus in Koog Zaandijk. KZ staat nu vierde met 8 punten uit 6 wedstrijden. In de twee verloren wedstrijden waren PKC en DVO de tegenstanders. Dat zijn twee ploegen die als zekerheidjes voor de top-4 en dus de play-offs worden gezien.

KZ wil ook ongetwijfeld graag dat toetje van het seizoen spelen. Er tekent zich al een eerste schifting op de ranglijst af. KZ, DOS’46 en Blauw-Wit lijken in de middenmoot te gaan strijden om de vierde plek. Maar velen schrijven Fortuna ook nog niet af, ondanks een slechte start van het seizoen.

LDODK beleeft een prachtige start van het seizoen. Met mooie, soms zakelijke overwinningen. Met de winst bij DVO als hoogtepunt. De laatste wedstrijd voor de jaarwisseling werd eenvoudig van KCC gewonnen. Nu kijken of het ritme van voor de jaarwisseling er nog steeds is.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: