LDODK pakt record: 44x scoren (verslag + samenvatting)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een historische avond in Gorredijk. LDODK/Rinsma Fashion wint met 44-20 van Avanti. Nog nooit scoorde een ploeg in de Korfbal League zoveel doelpunten in één wedstrijd.

Speels korfbal, een goede rebound en van afstand zuiver schieten. Moeilijker hoeft het korfballen niet te zijn, bleek zaterdagavond in de wedstrijd tussen LDODK en Avanti. Al mocht het de naam wedstrijd nauwelijks hebben. Na 13 minuten was het, in een voor LDODK-begrippen matig bezette sporthal, al 10-1. Bij LDODK maakte Betty Jansma na een gebroken neus haar eerste speelminuten van het seizoen. Met een fraai gekleurd masker, haar tweede, nadat eerder een masker uit de kleedkamer was ontvreemd. Femke Faber keek geblesseerd vanaf de bank toe.

LDODK pakte direct uit met fraaie doelpunten. Van de eerste zes waren er drie van Tim Flokstra die David Post onder de korf twee keer te slim af was. Avanti stond direct met de rug tegen de muur. Rick van den Blink, normaal een van de Avanti-schutters, werd vol op de huid gezeten. Het bracht hem zo van zijn stuk dat hij op 4-0 vanaf de strafworpstip miste. De druk op Avanti was hoog. Ze schoten wel, maar niet met scherp. Hoewel de stand op 16-2 anders doet vermoeden had de debutant uit Pijnacker op dat moment zelfs vaker geschoten dan LDODK.

Vooral van afstand wist LDODK de korf volop te vinden. Voor in het veld, achter in het veld, vanuit iedere positie werd met scherp geschoten. Avanti kon slechts volgen en toekijken. Op 24-7 kregen ze tijd even bij te komen. Halverwege de wedstrijd hadden alle vier LDODK-heren er al vijf in liggen.

Na de pauze ging het een minuut of zeven redelijk gelijk op. Avanti scoorde zelfs meer dan de thuisclub: negen tegenover zes. Maar na de 30-16 pakte LDODK de draad weer op en liep de ploeg van Erik Wolsink verder uit naar 35-17.

Op 39-19 maakte de speaker bekend dat het record aantal doelpunten door één ploeg in één wedstrijd gemaakt in de Korfbal League op 41 lag. Dat werkte voor LDODK even verlammend, maar er was voldoende tijd over om het record alsnog te verbreken. Friso Boode zorgde voor de evenaring (41-20) en het nieuwe record (42-20). Met zijn tiende treffer besloot André Zwart de wedstrijd op 44-20. André Zwart en Friso Boode scoorden beide tien keer. De vijf heren, inclusief invaller Jetze de Jong, waren verantwoordelijk voor 35 doelpunten.

Voor Avanti was het geen fijne avond, met zo’n historisch verlies. Ze hadden gerekend op een zware wedstrijd, misschien ook wel op verlies, maar dit…. Toch bood oud LDODK-coach Jan Sjoerd Pool Avanti nog enige hoop: “In mijn tijd verloren we eens een uitwedstrijd met 40-25 van TOP, een week later wonnen we van PKC.”

https://vimeo.com/245543042

https://vimeo.com/245544604

https://vimeo.com/245544508

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: