LDODK als tweede naar play-offs

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zondag onder tropische omstandigheden een 24-19 overwinning op het Amsterdamse Blauw-Wit. In de play-offs wacht volgende week een confrontatie met PKC.

In de laatste reguliere wedstrijd in de Ereklasse A stond er niets meer op het spel. Na de winst van Fortuna zaterdag op DOS’46 was al duidelijk dat de ploeg uit Delft op de eerste plaats zou eindigen en LDODK als tweede.

Onder de zware omstandigheden probeerden LDODK en Blauw -it er het beste van te maken. De Amsterdammers schoten als beste uit de startblokken. Op 5-5 was LDODK weer langszij om daarna op 7-5 voorsprong te komen. Via 7-7 werd het uiteindelijk 9-8 bij rust.

In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op tot 13-13. Daarna nam LDODK definitief afstand. Via 17-13 werd het 19-14 en uiteindelijk 24-19.

André Zwart nam nogmaals afscheid van zijn publiek. En ook voor Hessel Waninge was er een afscheid. Hij doet vrijwillig een stapje terug uit de selectie, maar mocht nog even invallen. En net als in zijn paar minuten Korfbal League in de zaal, wist hij ook in zijn eerste minuten Ereklasse te scoren.

LDODK speelt komende zaterdag om 15.30 uur bij PKC de play-off om een plek in de finale om de nationale veldtitel. De andere play-off gaat tussen Fortuna en DVO.