LDODK heeft aan één helft genoeg

De ban is gebroken. LDODK/Rinsma Fashion kan nu ook in Bennekom winnen. En hoe. Halverwege de wedstrijd was het al 12-23. Na rust wist DVO de schade te beperken. Eindstand 25-31.

LDODK begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Fortuna. Dus met André Zwart aan de kant en Betty Jansma nog steeds herstellende van een neusbreuk.

Het krachtverschil tussen beide ploegen werd snel duidelijk. Na zes minuten was op 3-6 het eerste gaatje al geslagen. De dames van DVO hadden de grootste moeite om de inkomende LDODK-dames te keren. Marjolijn Kroon verkeerde in bloedvorm. Ze liep met speels gemak om Saskia van der Zee heen, maar wist niet al die kansen af te ronden. En hield Van der Zee wat meer afstand, dan knalde Marjolijn ze er gewoon van afstand in. Naast de aanvallende acties was LDODK ook nog eens heer en meester in de rebound. Waar DVO het in een aanval regelmatig met één schot moest doet, schoot LDODK zo zes of zeven keer. De ploeg van Erik Wolsink liep via 5-8, 5-11 uit naar 6-13. Toen was het kwaliteitsverschil al duidelijk. Van afstand bepaalde Marjolijn de ruststand op 12-23.

Die marge van elf punten was voldoende voor een beheerste tweede helft, waarin LDODK uiteindelijk maar acht keer scoorde. Kansen waren er genoeg, maar de scherpte in het schot was ineens weg. Opnieuw waren er lange aanvallen met een sterke rebound waarop DVO maar niet het antwoord wist te vinden. In sommige aanvallen konden de LDODK-aanvallers wel acht keer aanleggen. Rustig doorkorfballend pakte LDODK haar puntjes mee. De productie bij de Bennekommers lag hoger, met twee keer drie en een keer twee treffers op rij. DVO won de tweede helft met 13-9. Eindstand 25-31.

André Zwart deed net als vorige het laatste kwartiertje mee. Hij kreeg veel ruimte om te schieten, maar had het vizier van afstand nog niet op scherp. Topscoorder bij LDODK was Tim Flokstra met zes doelpunten. Bij DVO was Fleur Hoek verantwoordelijk voor acht treffers. Meest opvallende actie van de wedstrijd kwam op naam van Marijn van den Goorbergh. Hij miste een strafworp, mocht deze overnemen, miste opnieuw en scoorde vervolgens in dezelfde minuut alsnog van afstand.