LDODK A1 heeft zelfvertrouwen terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

De A1 junioren van LDODK/Rinsma Modeplein beleven een seizoen met twee gezichten. Het eerste deel van de veldcompetitie was niet goed, halverwege staat de ploeg in de Hoofdklasse laatste. In de zaal speelt de A1 een klasse lager, maar is het kampioenschap met nog vier wedstrijden te gaan in het vizier.

Trainer/coach Feiko Mulder wil nog niet al te ver vooruit kijken. “We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, maar de laatste wedstrijden geven wel veel vertrouwen.” De A1 is na de overwinning op Wageningen (25-21) van afgelopen zaterdag koploper met 12 uit 8. Ook DOS’46 A2 heeft 12 punten, maar al een wedstrijd meer gespeeld. Drachten (11 uit 9) en Wageningen (10 uit 8). Feiko: “We hebben de laatste weken DOS’46, Drachten en Wageningen overtuigend verslagen. Dat zegt wel iets.”

Er staan nog vier wedstrijden op het programma. Eerst volgen de drie laagste ploegen op de ranglijst: Flamingo’s, NKC’51 en SCO. “Daar mogen we geen punten laten liggen.” In de laatste wedstrijd wacht dan DOS’46 A2.

Het ziet er dus goed uit, terwijl het zaalseizoen nog zo slecht begon. De eerste twee wedstrijden tegen Drachten en Wageningen leverde dikke nederlagen op. Het was een voortzetting van de prestaties op het veld waar de A1, deels geplaagd door blessures, halverwege de competitie met nul punten roemloos onderaan staat. Net voor het zaalseizoen nam Feiko Mulder de leiding van de ploeg over.

“We hebben eerst de focus heel erg op de verdediging gelegd. We verdedigen nu veel meer als team, door elkaar te steunen en meer druk op de passinglijnen te leggen. Daar zag je in de eerste wedstrijd tegen Wageningen al verbetering. Daarna hebben we gewerkt aan meer structuur in de aanval. We vielen wel dynamisch aan, maar het was te vrijblijvend. Door de rebound beter neer te zetten, hebben de spelers veel meer houvast aan elkaar. Je ziet dat hierdoor het vertrouwen binnen de ploeg enorm is gegroeid.”

Er is dus goede hoop dat LDODK A1 volgend seizoen in de zaalcompetitie weer Hoofdklasse speelt, een niveau waar LDODK graag structureel wil spelen. Dat is ook het niveau waar deze ploeg thuis hoort, vindt bestuurslid technische zaken Jan Sjoerd Pool. “Er is talent genoeg, met onder andere jeugdinternational Ran Faber. Voor de ontwikkeling van deze groep is spelen op het hoogste niveau belangrijk. Er komen volgend seizoen bovendien een paar talentvolle B’s. Het ziet er kortom goed uit.”

Deel dit artikel op: