LDODK A1 start met nipt verlies

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein A1 is ook op het veld terug in de hoofdklasse. De openingswedstrijd tegen DSC A1 leverde thuis direct een spannende pot op. De gasten namen uiteindelijk de punten mee naar Eindhoven: 18-19.

De wedstrijd kende meerdere gezichten. LDODK nam brutaal een 4-0 voorsprong en bleef de hele eerste helft aan de goede kant van de score. Via 6-2 kwam DSC terug naar 6-5. LDODK bouwde daarna de voorsprong toch weer uit naar 10-7. “Dat was het moment geweest waarop we een gat van vier hadden moeten maken”, analyseert coach Henk Bijker achteraf. De score bleef lang op het bord, waarna DSC de ruststand op 10-8 bracht.

De ploeg uit Eindhoven, vorig jaar nog verliezend finalist, kwam na de pauze sterk uit de kleedkamer. Een sterk kwartier bracht DSC uit achterstand op vier punten voorsprong: 11-15. Het had weinigen verbaasd wanneer DSC daarna een nog groter gat had geslagen. LDODK had het moeilijk onder de druk uit te komen en de rebound goed neer te zetten. Goede wissels en veerkracht bracht LDODK echter toch weer terug in de wedstrijd. Esmee van Veen kreeg koud in het veld twee identieke strafworpen mee, die door Hessel Waninge koel werden benut: 13-15.

Het werd daarna nog minuten pompen en verzuipen, met soms fysiek korfbal. Het leverde LDODK nog een strafworp op, terwijl de Eindhovenaren er nog één misten. LDODK bleef geloof houden en Aniek Ensing maakte op drie minuten gelijk: 17-17. Maar de eerstvolgende aanval was het binnen een minuut 17-18. Met nog een minuut op de klok had LDODK de laatste aanval in eigen hand, maar in plaats van de aanval slim uit te spelen en een punt over de streep te trekken, leed LDODK knullig balverlies. Die kans liet DSC niet liggen: 17-19. In de slotseconden maakte Stefan ten Hoeve vanaf de stip de laatste goal van de wedstrijd: 18-19.

“Jammer, het had gekund”, vond Henk Bijker. “We speelden een hele goede eerste helft en ik ben ook blij met de getoonde veerkracht.” Voorafgaand aan de competitie is het volgens Bijker altijd lastig om te bepalen waar je staat. “Bij andere ploegen verandert er iets en dat is bij ons ook het geval.” Bij LDODK maakte Ran Faber de overstap naar de senioren. LDODK speelde onder andere met twee nieuwe heren: Jesper Tolsma en Koen de Jong. Zij spelen nu een paar klassen hoger dan bij hun vorige club. “En dat is wennen. Op de training, maar ook in de wedstrijd. Ze maakten een paar ongelukkige fouten, maar ze maken snel stappen omhoog.”