LDODK 2 naar finale NK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dankzij een 17-16 overwinning op PKC 2 heeft LDODK/Rinsma Modeplein 2 zich vrijdag geplaatst voor de veldfinale om het Nederlands Kampioenschap voor reserveteams. De eindstrijd is vrijdag 10 juni (20.30 uur) in Kudelstaart. Tegenstander is DVO 2.

Vanwege de koppositie in de eindrangschikking van de Reserve Ereklasse A had LDODK 2 in de play-off het thuisvoordeel. En dat voordeel was dankzij de ondersteuning van het publiek zeker aanwezig.

LDODK en PKC zorgden voor een spannende pot, waarin het aan beide kanten verdedigend goed voor elkaar was. Doelpunten waren lange tijd duur. PKC zorgde voor het eerste gaatje tussen beide ploegen door van 3-3 uit te lopen naar 3-6. Het verschil van drie punten bleef tot 5-8, waarna LDODK net voor rust de 6-8 aantekende.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor LDODK. Binnen vier minuten werd de 6-8 achterstand omgebogen in een 9-8 voorspong. En direct nadat een fraaie goal van Esmee van Veen was afgekeurd, scoorde ze van afstand 10-8. De tweede helft was al voor de helft verstreken voordat PKC het eerste doelpunt na rust maakte. Vanaf de strafworpstip werd het 10-9.

Een spannende slotfase diende zich aan. Zeker omdat het scorebord kuren vertoonde, waardoor het onduidelijk was hoeveel tijd er nog te spelen was. Na de 11-9 van een sterk spelende Marvin Piepers bracht de uit alle hoeken raak schietende Marijn van den Goorbergh PKC weer langszij: 11-11.

LDODK had met Stefan ten Hoeve nog een uitblinker in huis. Met twee fraaie treffers bracht hij de stand op 13-11. Nadat Van den Goorbergh de stand op 13-13 bracht, waren het opnieuw twee treffers van Stefan die LDODK op twee punten voorsprong zette: 15-13.

PKC kwam terug tot 16-15, waarna Marvin Piepers een bevrijdende 17-15 maakte. Wie anders dan Van Goorbergh tekende nog 17-16 aan, maar daarna kon LDODK de wedstrijd uitspelen.

In 2019 werd LDODK voor de eerste keer Nederlands Veldkampioen bij de reserveteams. Toen werd in Harderwijk met 22-19 gewonnen van Blauw Wit 2. Dit jaar in wacht DVO 2 in de finale. De ploeg uit Bennekom won in de play-offs met 13-12 van KCC 2.