LDODK 2 kampioen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een 22-19 overwinning op Blauw Wit 2 sleepte LDODK/Rinsma Modeplein 2 vrijdagavond in Harderwijk de Nederlandse titel voor reserveteams binnen. Een bekroning van een prachtig seizoen.

Het kwaliteitsverschil op de velden van Unitas was groot. Op twee velden was een stratenkorfbaltoernooi gaande met spelers die misschien wel voor het eerst korfbalden. Op het hoofdveld stonden de twee beste reserveteams klaar voor de finale van het Nederlands Kampioenschap voor reserveteams.

Op het nieuwe veld kwam Blauw Wit het beste uit de startblokken. Via 2-2 en 4-2 kwamen de Amsterdammers op 6-4. Met een fraaie doorloopbal bracht Eline Haan de score op 6-5. En nadat Blauw Wit een strafworp miste, maakte Malou Kuipers de gelijkmaker. Het was het keerpunt in de eerste helft. LDODK pakte meer en meer het initiatief en sloot de eerste helft af met een 10-8 voorsprong.

In de tweede helft maakte LDODK de eerste goal, een gat van drie: 11-8. Een goed teken, maar voor Blauw Wit het sein er nog een schepje bovenop te gooien. In twee minuten tijd was het weer gelijk: 11-11.

Maar LDODK beschikte vrijdagavond over een beresterke Patrick Hindriks. Met twee goals op rij schoot hij de ploeg naar 13-11, waarna Jurjen Bosma ook nog de 14-11 binnen schoot. Tim Flokstra was inmiddels in het veld gekomen om de grote sterke Pascal Frieswijk uit zijn evenwicht te brengen. Op zijn Tims lukte dat goed.

Bij de Amsterdammers namen de frustraties toe. Ze vonden geen passend antwoord meer. Ook het in het veld brengen van Marc Broere bracht geen oplossing. LDODK liep verder uit naar 17-12 en later 20-14. Een ruime marge om te wisselen en iedereen nog extra speelminuten te geven in deze finale. De slotfase werd nog even ‘gekleurd’ door een onduidelijke gele kaart voor Ran Faber, maar het feest was er niet minder om. De scheidsrechter floot af op 22-19.

En daarmee zorgde LDODK 2 voor de eerste Nederlandse titel in de clubgeschiedenis. Een bekroning van een geweldig seizoen waarin het tweede in de zaal de play-offs nipt miste en de tweede helft van het veldseizoen onderaan de ranglijst van de Reserve Ereklasse A begon.

LDODK 1 en 2 zijn dit seizoen gegroeid naar een mooi geheel. Het eerste was volledig aanwezig in Harderwijk en deelde volop mee in de feestvreugde. Zij kunnen zaterdag in De Lier zorgen voor een unieke dubbel.

 

Foto’s: Jurjen Smid

Deel dit artikel op: