LDODK 2 in flow op weg naar play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een lastig zaalseizoen haalde LDODK/Rinsma Modeplein 2 in het tweede deel van het veldseizoen doelstelling na doelstelling. Voorlopig resultaat: als groepswinnaar de play-off wedstrijd in Gorredijk spelen. Vrijdag 3 juni (20.30 uur) is PKC 2 de tegenstander.

“Alle vijf wedstrijden na de zaal gewonnen, dat had ik ook niet verwacht”, aldus coach John Jonker. “Zeker niet nadat we met dit team best een pittig zaalseizoen hebben gehad. Maar we zijn eigenlijk direct de eerste wedstrijd al in een flow gekomen.”

Die eerste wedstrijd leverde een onverwachte overwinning op tegen Fortuna 2. Dat was een bonus. “Als je Fortuna wilt pakken, was de eerste wedstrijd direct na de zaal een goed moment. Dat is gelukt.” En toen een paar dagen later ook van DOS’46 2 werd gewonnen, ging het tweede bloeien. “Het begon te lopen en ineens hadden we alle vijf wedstrijden gewonnen. Het is zo leuk voor deze groep dat we nu bovenin meedraaien. Dat verdienen ze ook.”

En dat terwijl aan het begin van het tweede deel van de veldcompetitie alle ploegen in de Reserve Ereklasse A dicht bij elkaar stonden. Alles was nog mogelijk. “Eerste doelstelling was handhaving, dat was vrij snel geregeld. Daarna wilden we play-offs halen. Ook gelukt. Toen groepswinnaar als doel, vanwege het thuisvoordeel. Ook daarin slaagden we. En nu we in de play-offs staan willen we ook naar de finale.”

Jonker acht zijn ploeg tegen PKC ook zeker niet kansloos. “Zoals we de laatste weken spelen, kunnen we winnen.” Beide ploegen kennen elkaar uit de zaalcompetitie. In Papendrecht leverde dat voor LDODK een dikke nederlaag op, in Gorredijk was het een verlies met slechts één punt verschil.

Waar het nu aan ligt dat het op het veld zo lekker loopt, daar denkt Jonker regelmatig over na. “Het is lastig om de vinger er op te leggen. Grootste verschil is denk ik dat het lekker loopt en dat we zonder schotklok spelen. Daardoor kunnen we iets geduldiger en georganiseerder spelen, dat past ons beter. We moeten het met de hele groep doen en vertrouwen doet ook veel.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: