LDODK 2 finalist reserve Ereklasse

Strafworpen brachten vrijdagavond de beslissing in het play-off duel tussen PKC/SWKGroep 2 en LDODK/Rinsma Modeplein 2. Door alle stippen te benutten plaatste LDODK zich voor de finale van de reserve Ereklasse.

Het was in Papendrecht een wedstrijd met alles er op en er aan. Dan weer leidde PKC de dans, dan weer LDODK. Halverwege was het 10-11 in Fries voordeel. In de tweede helft was het opnieuw stuivertje wisselen, waarbij de voorlopende partij nooit meer dan twee doelpunten los kwam. Net voor tijd leek LDODK met een goal van de ingevallen Ran Faber de winst binnen te halen (21-22), maar in de allerlaatste aanval bepaalde de thuisclub de eindstand op 22-22.

Ook de twee keer vijf minuten verlenging bracht geen winnaar. Na vijf minuten was het 23-23, na tien minuten 26-26. De strafworpen gaven uiteindelijk dus de doorslag. PKC miste direct de eerste strafworp, LDODK had een 100% score.

Door de winst heeft LDODK 2 zich nu geplaatst voor de finale in de reserve Ereklasse. Tegenstander is Blauw-Wit 2 dat KZ 2 met 21-15 versloeg. De finale wordt op vrijdag 21 juni op neutraal terrein in Harderwijk gespeeld. Aanvang: 20.30 uur.

LDODK 2 heeft een bijzonder seizoen. In de zaal werden de play-offs net gemist. Bij de start van het tweede deel van de veldcompetitie stond de ploeg onderaan de ranglijst.

Spelers en begeleiding: gefeliciteerd met de finaleplek.