Laatste wedstrijd seizoen in teken van afscheid

Terug naar het nieuwsoverzicht

Behalve de eer en het seizoen op een goede manier afsluiten, stond er voor LDODK/Rinsma Modeplein in deze laatste competitieronde niets meer op het spel. Tegenstander Fortuna/Delta Logistiek, al geplaatst voor de kruisfinales in de Ereklasse A, wilde nog graag 1 puntje meenemen uit Friesland. In dat geval eindigde de Delftse ploeg op de eerste plaats, waarmee het met een thuisvoordeel de kruisfinales verdiende.

Het werd zo’n typische laatste wedstrijd van het seizoen, waarin het er allemaal niet meer zo veel toe deed. Fortuna won terecht met 20-23.

In de eerste helft ging het vrijwel gelijk op. Aan beide kanten vaak lange aanvallen, verdedigend hadden de ploegen het aardig voor elkaar. Maar al met al was het vrij timide.
Fortuna kon op 5-8 voor het eerste een gaatje slaan, wat LDODK weer kon repareren tot 8-8.
LDODK kwam tweemaal op twee punten voorsprong (11-9 en 14-12), maar beide keren kon Fortuna de stand weer vlot gelijk trekken.
Bij een stand van 15-15 had het aanvalsvak van LDODK het moeilijk. Hard werken deden de spelers zeker, maar met weinig rendement. Het vak had het lastig met de lange Mirjam Malta. Na het missen van een strafworp door LDODK, scoorde Fortuna wel en sloeg het een beslissend gaatje. Met nog 10 minuten te spelen was het 16-20 voor de gasten. LDODK probeerde het wel, het publiek werd nog vermaakt met een paar prachtige goals, maar het zat er voor LDODK niet meer in.

Aan het van de wedstrijd werd er bij LDODK meerdere malen gewisseld om een aantal spelers in het zonnetje te zetten. Om verschillende redenen spelen zij volgend seizoen niet meer in de selectie. Allereerst natuurlijk Betty Jansma, zij gaat na zes prachtige seizoenen bij LDODK terug naar haar oude club Wêz Handich uit Rottevalle. Martijn Zwart en Feiko de Vreede doen een stapje terug en gaan in het derde spelen. Berber Buis stopt, zij is zwanger. Het is nog onzeker wat Melissa Rijstenberg gaat doen.
Bij de staf stoppen trainer Bart Jan Scheenstra en teambegeleidster Tonia Moleman.

Het seizoen is overigens nog niet helemaal klaar. Volgende week dinsdag (20.00 uur in Zuidlaren) speelt LDODK nog de bekerfinale, tegenstander is Nic. uit Groningen.

Deel dit artikel op: