Laatste seizoen Henk Jan Mulder bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Henk Jan Mulder is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer/coach van LDODK/Rinsma Modeplein. Zijn aflopende contract wordt op eigen verzoek niet verlengd.

Mulder begon in augustus 2017 in Gorredijk en is dus bezig aan zijn vierde seizoen bij LDODK. In de gesprekken over de toekomst heeft Mulder het bestuur laten weten dat hij het voor zichzelf beter vindt om na dit seizoen niet verder te gaan. “LDODK is een fijne en zeer goed geleide club en het onlangs door de spelersgroep uitgesproken vertrouwen deed mij natuurlijk goed. Het viel dan ook niet mee om dit besluit te nemen.”

Het bestuur van LDODK respecteert vanzelfsprekend de beslissing van Mulder. Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken: “Maar wij vinden het wel jammer. De geluiden uit de spelersgroep waren nog steeds positief. Wij hadden nog wel een jaar door willen gaan.” Pool roemt Mulder vooral als een eersteklas trainer. “Daarin is Henk Jan een klasse apart. Hij is een echte spelverbeteraar. Dat is ook de ervaring van de spelers waar hij mee werkt. Henk Jan slaagt er steeds opnieuw in om uitdagende trainingsvormen te bedenken.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: