KZ is LDODK de baas

Terug naar het nieuwsoverzicht

In een boeiend duel trok KZ/Thermo4U zaterdagavond aan het langste eind door met 28-26 te winnen van LDODK/Rinsma Modeplein. Door deze en andere uitslagen wordt het met de week spannender in de top van de Korfbal League.

Het was voor Henk Jan Mulder even puzzelen afgelopen week. Erwin Zwart was dan wel hersteld van zijn blessure, maar Friso Boode was ziek en Julian Frieswijk was nog niet hersteld van zijn vorige week opgelopen enkelblessure. Mulder koos er voor om met Marvin Piepers en Wessel Bergsma in de basis te beginnen. Wessel was tegen Bas van der Bijl, zeker in de eerste helft, sterk onder de korf. Hij pakte veel rebounds. Marvin had het lastiger tegen Alwin Out, die met negen treffers het vizier op scherp had staat.

De eerste helft eindigde in 13-13. LDODK had in het eerste kwartier het beste van het spel, mede dankzij de rebounds en goed verdedigen. Aanvallen van KZ duurden kort. Op 6-6 kwam de thuisploeg voor het eerst langszij, om direct daarna het initiatief over te nemen. Marloes Frieswijk bracht de ploegen weer naast elkaar (11-11), Marjolijn Kroon deed in dezelfde minuut hetzelfde op 12-12. De dames waren in de eerste helft sowieso goed op het scorebord vertegenwoordigd. Marjolijn Kroon (4), Marloes Frieswijk (3) en Diana van der Vorst (1) tekenden samen voor 8 van de 13 LDODK- doelpunten.

Na rust golfde het spel aanvankelijk in een hoog tempo heen en waar. Om en om scorend werd het 17-17. Vanaf dat moment stokte het bij LDODK. KZ sloeg een gaatje van drie naar 20-17 om later het verschil nog groter te maken: 22-18. LDODK toonde echter veerkracht. Op 23-19, was het binnen twee minuten twee keer André Zwart: 23-21. In deze fase wisselden Lieneke Pries (verdedigend) en Eline Haan (aanvallend) elkaar af. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam LDODK nog twee keer tot op één punt: 25-24 en 26-25. In de laatste minuut haalde topscoorder Out de winst voor KZ binnen (27-25). De laatste treffer van Erwin Zwart (27-26) kwam te laat. Jordi Pasma zette in de laatste seconden de eindstand op het bord: 28-26.

Door deze uitslag en het verlies van TOP bij DVO (28-21) schuift de kop van de ranglijst in elkaar. TOP is koploper met 17 punten, PKC en LDODK hebben 16 punten en KZ en Fortuna volgen met 14 punten. Het verschil tussen de koploper en nummer vijf is maar drie punten. Er is dus nog van alles mogelijk.

LDODK ontvangt komende zaterdag (20.00 uur) DVO, dat de laatste weken aardig op stoom is. Een week later volgt de altijd lastige uitwedstrijd bij DOS’46.