KZ geeft LDODK dikke tik

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen Korfbal League is voor LDODK/Rinsma Modeplein uitgelopen op een behoorlijke deceptie. KZ was na een helft al spekkoper met een 7-17 ruststand. In de tweede helft werd het gat kleiner, maar KZ won meer dan verdiend: 19-25.

Het begon allemaal nog enigszins zoals trainer/coach Dico Dik het had voorspeld. LDODK pakte rebounds, het punt waarop de ploeg volgens Dik vooraf ook het verschil moest maken. Maar dat duurde maar tot 2-2. Daarna liep KZ uit naar 2-7. LDODK wist aanvallend niet hoe het met het verdedigende spel van KZ moest omgaan. De zoektocht naar de juiste kansen resulteerde regelmatig in misverstanden en zeer geforceerde schoten. Terwijl de ploeg van Tim Bakker haar strijdplan wel goed wist uit te voeren en met scherp schoot. Dankzij een hoog schotpercentage aan Zaanse kant liep het verschil op het scorebord op van 4-12 en 5-15. Het verlossende rustsignaal kwam op 7-17.

Aanvankelijk leek het er op dat in de tien minuten pauze de bakens waren verzet. LDODK kwam sterker uit de kleedkamer dan het er in ging. De ingevallen Esmee van Veen en Femke Faber brachten de achterstand iets terug (9-17). Dik probeerde nog een vakwissel tussen Julian Frieswijk en Wessel Bergsma en Marlou Kuiper verhuisde ook naar het ander vak. LDODK kwam tot op vijf punten (16-21). De kansen om het gat kleiner te maken waren er, maar het lukte op dat moment niet. KZ pakte wel twee punten (16-23). Drie keer van afstand (Ran Faber, Femke Faber en Erwin Zwart) bracht LDODK nog op 19-23, maar met nog twee minuten op de klok was de tijd te kort om het nog spannend te maken. Met nog twee afstandsschoten rondde KZ het af op 19-25.

“Een koude kermis”, noemde Dico Dik het na afloop. “Zo’n eerste helft mogen wij nooit spelen. Dit is wel een deceptie, al hebben we het in de tweede helft redelijk goed hersteld.”