KorfFit: ook iets voor jou?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op vrijdagavond even lekker ballen en leuke oefeningen doen. Dat is de opzet van KorfFit.

Het regende vrijdagavond zo nu en dan stevig. Maar dat weerhield de deelnemers aan KorfFit niet om ook aan een nieuw seizoen te beginnen. Ook al hadden sommigen misschien gehoopt op een appje met annulering van de eerste training….

Nynke Nijboer stond om 20.00 uur paraat met een leuke training. Met eerst een warming-up. Vanzelfsprekend vrij uitgebreid, want de spieren moeten wel soepel worden. Nynke let goed op de deelnemers, waarschuwt regelmatig om niet te ver te gaan en vraagt bezorgd of iedereen nog wel warm is. Maar bikkels geven zelden op. Dus volgt de ene leuke oefening op de volgende.

Het uurtje KorfFit bestaat verder uit verschillende spelletjes rond de korf, met soms een klein sprintje. Met schieten op de korf van verschillende afstanden en uitdagende oefeningen om weer andere spieren te trainen.

Wat de KorfFittes in ieder geval NIET doen: partijtje spelen. Uit angst dat het fanatisme het dan alsnog gaat winnen van het verstand.

De zes deelnemers van deze eerste training zijn allemaal oud-korfballers die op hoog en lager niveau hebben gespeeld. Een leeftijdsgrens is er niet. En korfbalervaring is zeker geen vereiste.

KorfFit is bedoeld voor iedereen die op recreatief ontspannend lekker bezig wil zijn met lichaam, bal en korf tijdens een gezellig uurtje.

Ook iets voor jou?

Met nog meer deelnemers wordt het nog gezelliger. Lijkt het jou ook leuk? Neem dan contact op met Nikki Woudstra 06-2211 1050.

We zoeken ook trainers

De KorfFitters houden van afwisseling. Daarom hebben ze een poule van trainers die ieder eens in de vier weken een training verzorgen. We zoeken nog een aantal nieuwe trainers. Ook geïnteresseerden hiervoor kunnen contact opnemen met Nikki. De deelnemers hebben voor iedere nieuwe trainer een verrassing!

Deel dit artikel op: