Korfballers LDODK, WWMD en Wordt Kwiek trekken samen op

Terug naar het nieuwsoverzicht

De korfbalverenigingen LDODK (Terwispel/Gorredijk), WWMD (Hemrik) en Wordt Kwiek (Jubbega) organiseren in de herfstvakantie voor het eerst gezamenlijke jeugdtrainingen.

De drie verenigingen willen meer samenwerken om het korfballen in de regio zo veel mogelijk te promoten. Voor alle drie verenigingen is het belangrijk dat kinderen interesse houden in het korfballen.

Kennis delen

Grietje Visser (Wordt Kwiek): “Buurtverenigingen kunnen elkaar versterken door kennis en ervaring te delen. Voor de jeugd is het erg belangrijk dat ze zien en ervaren dat het bij buurtverenigingen ook leuk en gezellig korfballen is. Plezier halen uit korfbal wat elke vereniging voor ogen heeft.”

Harry Berga (WWMD): “Voor de jeugd in Hemrik is het belangrijk dat we kunnen sporten in eigen dorp. Vanaf de D’s en de C’s formeren we dan vaak combinatieteams met de buurtverenigingen. Dan is het goed dat ze elkaar al wat kennen. Vandaar dit initiatief.”

Jan Sjoerd Pool (LDODK/Rinsma Modeplein) “Wij vinden het erg belangrijk dat er gekorfbald wordt in de brede regio. Wij voelen ons als LDODK hier ook verantwoordelijk voor en willen daarom graag initiatieven nemen met onze buurtclubs.”

Gezamenlijke training

Op woensdag 14 oktober organiseren de drie verenigingen een gezamenlijke training in Hemrik.

  • 14:00 – 15:00: F/E/D o.l.v. Harry Berga
  • 15:15 – 16:15: C/B o.l.v. Philip Allen
  • 16:30 – 17:30: A o.l.v. Henk Jan Mulder

Bij alle leeftijdscategorieën assisteren meerdere trainers van de verenigingen. 

Alle jeugdleden worden op deze trainingen verwacht. Spelers die verhinderd zijn moeten dat bij de eigen trainer melden.

Vervolg

Naast drie gezamenlijke trainingen, gaan de vertegenwoordigers van de drie verenigingen gedurende het seizoen bekijken hoe ze de samenwerking vorm kunnen geven. De trainers van alle drie clubs schuiven ook aan bij de kaderavonden die LDODK organiseert.

Deel dit artikel op: