Kleurloze winst LDODK tegen AW/DTV

In opnieuw een fantasieopstelling slaagde LDODK/Rinsma Modeplein er nu wel in om de eerste veldoverwinning na het zaalseizoen te boeken. Op een grijze en druilerige zondagmiddag werd in Gorredijk, in een degelijke maar kleurloze wedstrijd het Amsterdamse AW/DTV zonder al te veel moeite op de knieën gedwongen: 22-16.

De meeste kleur kwam deze zondagmiddag van de vele paraplu’s die regelmatig tijdens de wedstrijd omhoog werden gestoken. In het veld was het een wat grijze vertoning. Beide ploegen leken de creativiteit in de kleedkamer te hebben gelaten. LDODK, met opnieuw diverse spelers uit het tweede team in de basis, kon in de eerste helft maar moeilijk afstand nemen van degradatiekandidaat AW/DTV. De stugge Amsterdammers slaagden er steeds weer in kleine gaatjes dicht te lopen. Verder dan dat kwam AW/DTV overigens niet. En dat had het aan zichzelf te wijten. AW/DTV wist het soms ongecontroleerde inspringen van LDODK-verdedigers niet af te straffen. Een grijze eerste helft werd afgesloten bij een 10-9 ruststand.

Wel een pluspuntje was de terugkeer in de basis van de van zijn blessure herstelde Erwin Zwart. Verdedigend liet hij nog wel eens een steekje vallen, maar hij had met vier treffers een belangrijke aanvallende bijdrage in die eerste helft. Daarmee was overigens ook meteen zijn wedstrijd ten einde.

In de tweede helft werd Zwart vervangen door grote broer André. En deze wissel bleek, samen met het inbrengen van Jurjen Bosma voor Feike de Vreede in die tweede helft, doorslaggevend. De beide invallers gaven de wedstrijd weer iets van kleur op de wangen. Binnen tien minuten sloeg LDODK, mede door treffers van Zwart en Bosma, een gat van zes doelpunten: 16-10. Daarmee was de wedstrijd ook meteen gespeeld. Vrij eenvoudig kon deze voorsprong tot het eindsignaal worden geconsolideerd.

Op zondag 13 mei, om 14.30 uur speelt LDODK haar volgende wedstrijd, uit bij Blauw-Wit Amsterdam.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl