‘Klaar voor de volgende stap’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is een drukke week, waarin veel geregeld moet worden, maar voorzitter Gouke de Vries kijkt vol enthousiasme, spanning en energie uit naar de play-offs. “Dit hebben we toch maar mooi bereikt. We zijn klaar voor de volgende stap.”

Gouke weet nog goed hoe drie jaar geleden in de bestuursvergadering de ambitie van het halen van de Korfbal Leaguefinale op tafel kwam. “Daar deden we best een beetje lacherig over. Diezelfde reactie kregen we ook terug op de ledenvergadering. Ik ben er ongelofelijk trots op dat we het met z’n allen wel waar hebben kunnen maken. Dat we er nu voor het eerst bij zijn in de play-offs.”

Zelfvertrouwen
De voorzitter heeft een paar verklaringen voor het succes. “We hebben de sterke basis bij elkaar gehouden en deze aangevuld met ervaring van buiten. Bovendien heeft Erik Wolsink LDODK zelfvertrouwen gegeven. Wat meer brutaliteit, de overtuiging dat er meer mogelijk is.”

Gouke roemt ook de rol van de regio, korfballiefhebbers vanuit de hele regio komen naar Gorredijk. “Ze zorgen voor een geweldige sfeer. Daar hoor je iedere tegenstander over. Ook de sponsoren hebben hun belangrijke steentje bijgedragen aan het succes. Zij zorgden ervoor dat we een topsportomgeving konden creëren. Er is veel aandacht voor krachttraining, voeding, mentale weerbaarheid. We hebben op de trainingsdagen zelfs een eigen kok die voor de selectie kookt.”

Groengele zee
Zondag kunnen er maar 150 LDODK’ers mee naar Sassenheim. Dat vindt Gouke jammer. “Eigenlijk moeten we dit soort wedstrijden spelen in accommodaties waar meer supporters het kunnen meemaken. In denk dat we vanuit Gorredijk de hal in Sassenheim wel helemaal hadden kunnen vullen. Ik ga er van uit dat degenen die wel mee gaan zich in de clubkleuren hullen, zodat we een groengele zee kunnen vormen.” Voor de thuiswedstrijd op 1 april verwacht LDODK in Gorredijk zo’n 1.400 supporters.

Selectie intact
De voorzitter ziet het halen van de play-offs als een tussenstap. “Dit hebben we gehaald, maar nu willen we verder. De finale moet ook mogelijk zijn. Er is veel om op verder te bouwen. Het geeft vertrouwen dat de hele selectie ook volgend seizoen intact blijft. Ik reken op de hele regio om op dit niveau te kunnen blijven. Dat ook talentvolle jeugd ziet dat er in Gorredijk veel mogelijk is.”

Het duel tussen TOP en LDODK is zondagmiddag te volgen via Studio Sport op NPO 1. Voor de ‘thuisblijvers’ is het natuurlijk nog leuker om samen de wedstrijd te kijken en te beleven.
Dit kan op een groot scherm in de kantine van Sportcentrum Kortezwaag. Iedereen is welkom. Vaste supporters, jeugdploegen, sponsoren. Laten we er samen iets moois van maken. De deuren zijn om 15.00 uur geopend.

Deel dit artikel op: