Kans op drie nieuwe kampioenen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Houd de vlaggen maar vast klaar. Als het meezit, verwelkomt LDODK/Rinsma Modeplein komend weekend drie nieuwe kampioenen. De beslissing valt voor B2, D1 en F1.

LDODK/Rinsma Modeplein B2
De B2 kan komende zaterdag gedeeld kampioen worden met It Fean/Boelenslaan B1, dat op dit moment twee punten meer heeft. Beide ploegen spelen in de laatste competitieronde tegen elkaar. De wedstrijd begint om 9.45 uur in Surhuisterveen. Om gezamenlijk kampioen te worden is winst noodzakelijk. Anders is It Fean/Boelenslaan alleen kampioen. Eerder in de competitie in Gorredijk was het heel spannend en ging It Fean/Boelenslaan met de winst naar huis: 11-12.

LDODK/Rinsma Modeplein D1
De D1 kan zaterdag opnieuw een titel in de Hoofdklasse binnenhalen. Ze spelen om 13.00 uur in en tegen Apeldoorn D1, een tegenstander waar in Gorredijk met 15-6 van werd gewonnen. Eerder in deze voorjaarscompetitie liep de D1 onverwacht tegen een nederlaag op bij CSL D1 (12-11). Maar CSL speelde daarna een keer gelijk en in de thuiswedstrijd zette LDODK anderhalve week geleden orde op zaken. In Gorredijk werd CSL met maar liefst 13-7 verslagen. LDODK heeft dus met nog één wedstrijd te gaan een punt voorsprong op CSL. De D1 is dus vol op koers voor opnieuw een toernooi om de Nederlandse titel. Dat wordt gehouden op 22 juni in Hardenberg. In de zaal eindigde LDODK op het NK als tweede.

LDODK/Rinsma Modeplein F1
De F1 is eigenlijk al kampioen, maar dat is nog niet officieel gevierd. Dat gaat komende zaterdag gebeuren in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Leonidas F1. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

 

 

Deel dit artikel op: