Kampioenschappen voor A3, C1, E1, F1 en F2

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afgelopen week werden de eerste kampioenschappen binnen gehaald. A3 is door een zege op Lintjo A2 nog steeds zonder nederlaag en daarmee de terechte kampioen. C1 wist te winnen in Heerenveen en kan daardoor niet meer ingehaald worden door de concurrentie. C1 mag daarnaast op 11 juni naar het eindtoernooi voor 1e klassers in Enschede en promoveert naar de hoofdklasse. E1 is reeds gedeeld kampioen na ruime zege bij DFD E1, maar kan door minimaal punt te pakken ook nog alleen kampioen worden. F1 is voor de 3e keer kampioen, en kan het verzilveren door zelfs komend weekend zonder nederlaag af te sluiten. Ook F2 is kampioen, er werd maar één keer gelijk gespeeld.

Ook zijn er diverse teams die nog kans maken op het kampioenschap. LDODK 4 kan de dubbel pakken door winst afgelopen weekend op koploper Club Brothers 2, maar dan moet concurrent Club Brothers 2 niet winnen. A1 is ook afhankelijk van het resultaat van een ander. Het onderling resultaat met Dindoa is in het nadeel dus moet Dindoa verliezen bij AVO en A1 zelf winnen. B1 wist afgelopen weekend te winnen van OWK B1 en daarmee de koppositie over te nemen, en kan het afmaken door komende zaterdag bij Mid Fryslân B1 te winnen. C2 staat gelijk met DOS ’46 C2, en dat is de tegenstander van zaterdag in Nijeveen. C3 heeft alles in eigen hand, maar speelt nog tegen de beide concurrenten.

D1 kan dinsdag al zonder te spelen kampioen worden, als Juventa niet wint van EKC 2000. Anders wordt het zaterdag beslist in rechtstreeks duel tegen Juventa D1. D1 mag zelfs met 5 punten verschil verliezen. D2 is afhankelijk van wat Leonidas D1 gaat doen. E2 staat 1 punt achter op CSL E1 en speelt komend weekend thuis tegen datzelfde CSL E1, winst is dus noodzakelijk. E3 staat aan kop samen met Heerenveen E2, en beide teams ontmoeten elkaar in Heerenveen. E4 staat 2 punten achter op Thrianta E2, en mag zaterdag in Hoogeveen in actie komen. Winst is dus noodzaak. E7 staat 2 punten achter op De Granaet E2 en ontvangt de Dokkumers zaterdag in Gorredijk, dus ook hier is winst noodzaak.

Deel dit artikel op: