Julian Frieswijk kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jeugdinternational Julian Frieswijk (18) speelt vanaf volgend seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein. Hij maakt de overstap van hoofdklasser SCO waar hij dit seizoen in het eerste team speelt.

Afgelopen zomer keerde Julian terug bij SCO, de vereniging waar zijn korfbalroots liggen. Als junior was hij in de hoofdklasse actief bij DOS’46 in Nijeveen.

Julian kiest nu heel bewust voor een overstap naar LDODK. “Ik heb een heel goed gevoel bij Henk Jan Mulder. Ik ken hem als trainer bij de noordelijke selectie. Bovendien ben ik onder de indruk van de faciliteiten bij LDODK. De vaste trainingsaccommodatie in combinatie met de sportschool en Eco-coaching zijn uniek. Dat hebben niet veel clubs.”

Daar komt bij dat Julian ervan overtuigd is, dat LDODK ook de komende jaren in de top van het Nederlandse korfballen mee blijft doen. “Ik gun mijzelf de tijd om daarbij aan te haken. De keuze voor LDODK maak ik daarom ook voor langere tijd.” Julian omschrijft zichzelf als een allround korfballer. “Verdedigend ben ik druk bezig mijzelf te verbeteren. Maar ik denk dat ik kan brengen wat in een vak nodig is.”

Henk Jan Mulder, hoofdtrainer/coach bij LDODK, is blij met de komst van Julian. “Julian is een van de grootste talenten in zijn leeftijdscategorie, hij maakt niet voor niets al enkele jaren deel uit van nationale jeugdselecties. Het afgelopen seizoen heb ik hem meerdere malen zien spelen bij SCO in de hoofdklasse en geconstateerd, dat hij ondanks zijn jonge leeftijd al bepalend kan zijn. Ik ben er van overtuigd, dat LDODK veel plezier aan hem gaat beleven.”

Julian zit in het Nederlands team U19 waarmee hij komend weekend in Leeuwarden Europees kampioen hoopt te worden. Eerder werd hij met Oranje U17 al twee keer wereldkampioen.

Deel dit artikel op: