Jorn Welling officieel KNKV-scheidsrechter

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jorn Welling (17), speler van LDODK/Rinsma Modeplein A1, is afgelopen weekend geslaagd voor het examen KNKV-scheidsrechter. Zijn examinator nam de woorden ‘uitmuntend’ en ‘enorm talent’ in de mond.

Via Facebook kwam een aantal weken geleden nog een mooi bericht binnen over Jorn:
‘Gisteren werd onze wedstrijd in de junioren 2e klasse in Harich door de 17-jarige Jorn Welling gefloten. Onze complimenten voor zijn optreden! Hij floot een puike pot in een toch wel spannend duel dat uiteindelijk gelijk eindigde. Nogmaals dank namens Emmeloord A1 en ga zo door!’
Jorn: Van harte gefeliciteerd!

Zeven scheidsrechters
Jorn kan nu worden aangesteld als scheidsrechter voor de KNKV-wedstrijden. Daarmee groeit het LDODK-korps naar zeven scheidsrechters. Remco Winter, Tjalle Faber, Johan Abma, Michiel Meindertsma, Jeen Meinsma en Dirk Hoekstra fluiten ook namens LDODK officiële wedstrijden.

LDODK slaagt er dit jaar opnieuw in om het aantal wedstrijden dat de vereniging moet fluiten ook daadwerkelijk te fluiten. Dat is voor een Korfbal League vereniging vrij uniek. Andere verenigingen zijn soms duizenden euro’s aan boetes kwijt omdat ze te weinig scheidsrechters leveren. Hulde voor de scheidsrechters.

LDODK stimuleert ook jongeren om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Zo worden de scheidsrechters bij de jeugdwedstrijden intensief begeleid door Tjalle Faber en Henri Jongsma. Zij hadden ook Jorn de afgelopen jaren onder hun hoede.

Deel dit artikel op: