John Jonker volgend seizoen bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

John Jonker treedt met ingang van volgend seizoen toe tot de technische staf van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij neemt het tweede team onder zijn hoede. Jonker (40) is nu bezig aan zijn tweede seizoen als coach bij de selectie van hoofdklasser Wageningen.

Jonker was als speler actief voor Wit Blauw uit Kampen. Zijn trainerscarrière bracht hem op veel plekken, de laatste twee jaar in Wageningen. “Bovendien was ik tot december trainer/coach van de selectie U19 van district Oost. Dat heb ik vier jaar gedaan. In die functie kwam ik op toernooien ook al regelmatig talenten van LDODK tegen.”

Eind vorig jaar op de Korfbal Challenge kwam John in Rotterdam Henk Jan Mulder tegen. Beide trainers kenden elkaar vanuit hun verleden als juniorentrainer. Een paar weken later kreeg John telefoon van Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken bij LDODK. “We hebben een paar keer gesproken en ik raakte steeds enthousiaster. Actief zijn in de Korfbal League is een mooie volgende stap. Het is een uitdaging met de talenten uit het tweede aan de slag te gaan en mijn bijdrage te leveren aan het eerste. Er staat een mooie groep.”

De overstap van Wageningen naar Gorredijk lijkt misschien niet logisch, maar past heel goed bij de privé-situatie van Jonker. Hij woont en werkt nu in Kampen, maar brengt ook veel tijd door bij zijn vriendin in Assen. “Vanuit Assen is Wageningen ver weg, Gorredijk is veel beter te doen. Ik had mij voorgenomen om even afscheid te nemen, maar deze kans kwam op mijn weg. Ik zie het als een enorme uitdaging.

LDODK/Rinsma Modeplein 2 is op dit moment koploper in de Reserve Korfbal League. Vorig seizoen werd het tweede op het veld Nederlands kampioen bij de reserves. Jonker wordt de opvolger van Bart Jan Scheenstra die deze functie momenteel tijdelijk invult.

Foto: Nathalie Kruidenier/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: