Jeugdkamp 2017 groot succes

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het afgelopen weekend was het weer zover. Vrijdag 23 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse LDODK jeugdkamp. Op deze regenachtige vrijdag vertrokken rond 16:30 uur bijna 50 jeugdleden (B’s en C’s) op de fiets richting het plaatsje Roden, met als bestemming kampeerboerderij de Hullen. 18:30 uur vertrokken de jongste korfbaltalenten van LDODK/Rinsma Fashion per auto naar Roden. Een verslag:

Daar waar het volgens kampbegeleider André Zwart al sowieso 8 weken ‘kurkdroog’ is in Nederland, moest het uitgerekend deze vrijdag dus regenen. Maar de B’s en C’s van onze prachtige korfbalclub gaven daar niks om. Met veel enthousiasme werd er stevig doorgefietst en kwam de hele groep onder aanvoering van Eric Koelma mooi op tijd aan in Roden. Daar moest echter even gewacht worden op de bagage want het busje van Maatwurk (die wij geheel kosteloos mochten gebruiken, top!) had enige vertraging opgelopen. Even na 20 uur had vrijwel iedereen zijn of haar slaapplekje te pakken en waren de bedden netjes opgemaakt. Tijd voor activiteit nummer 1!

Friso Boode en Lex Punter hadden voor de vrijdagavond een sport en spel circuit uitgezet. In verschillende gemixte teams werden er de meest bijzondere spellen gespeeld. Zo werd er siamees voetbal gespeeld. Voetbal, maar dan in 2-tallen met één been aan elkaar vastgebonden. Ook stond er Kickbal op het menu. Een leuke variant van het spel honkbal. Er was een heuse watergunchallenge. Met waterpistolen moesten zoveel mogelijk bekers omvergeschoten worden. Ook werd er een ringenspel gespeeld, was het welbekende kubb een onderdeel, werd er een soort frisbee estafette gehouden en stond er een ballonnenspel op het programma. Met veel enthousiasme werd er door jong en oud gespeeld en gesport. Toen het donker werd zat het eerste onderdeel van dit jeugdkamp erop.
Uiteraard was het toen voor de jongste jeugd bedtijd. Het was natuurlijk nog lang gezellig op de slaapzalen, want dat hoort bij het LDODK jeugdkamp! En die arme B’s en C’s waren nóg niet klaar. Na een zware fietstocht en na het sport en spel werden de kinderen nog gedropt. In 3 groepen werden deze toppers uitgezet op een willekeurige locatie en ze moesten er zelf voor zorgen dat ze thuiskwamen. Gelukkig waren zaterdagochtend alle kinderen weer op de boerderij…

Zaterdagochtend kregen alle kampgangers gezelschap van de allerjongste talenten van de club. 11 eendagskinderen kwamen op bezoek in Roden en ging rond het middaguur met de E’s en D’s naar Zuidlaren, het Sprookjeshof. Een leuk pretpark met volop attracties en een mooie overdekte speelhal waar de kinderen zich urenlang hebben vermaakt. De C’s en B’s zijn overdag naar Klimpark Veenhuizen geweest. Hier hebben ze diverse activiteiten gedaan; een gps tocht op de step, een klimroute, tokkelen en meer. De tijd vliegt op zo’n dag. Voor men het in de gaten had was het alweer etenstijd. Spannend voor Jolanda en Cely. Voor het eerst samen eten maken voor 100 personen. Maar het eten smaakte fantastisch. Macaroni, bami en nasi. Krachtvoer, en dat was wel nodig.

Na het eten gingen de eendagskinderen weer naar huis. Dit was niet voor iedereen even leuk. Veel van deze toppers hadden graag willen blijven… Toen het eten was gezakt kon men zich gaan voorbereiden op een avondje bos. Het traditionele vlaggenroof stond op het programma. En dan gaat het ergens om. Prestige. Victorie. Teamspirit. Het is rennen, vliegen, vallen en weer opstaan geblazen tijdens dit spel. Uiteindelijk werden er meerdere partijen gespeeld. De laatste ronde was zonder de D’s en E’s. Zij moesten toen hoognodig weer richting de boerderij. Douchen, en snel in slaap vallen, dat was het devies. Nadat vlaggenroof was afgelopen stond er nog 1 laatste spel op het programma voor de B’s en C’s. Levend Cluedo. Op zoek naar de moordenaar, het moordwapen, de moordlocatie en het motief van de moord. Spannend, in zo’n donker bos. Rond 0:30 uur was het mysterie echter nog niet opgelost en werd er besloten om de rest van de vragen te stellen in de boerderij. Onder het genot van een drankje en een broodje hamburger. Dat ging er wel in bij iedereen.

Traditiegetrouw pakt iedereen de tweede nacht wat meer uurtjes slaap dan de eerste. Zo ook dit weekend. De meeste kinderen (en begeleiders) slapen wat eerder en de eerste haantjes krijsen wat later op de zondagochtend. Helemaal niet verkeerd, overigens. Het is zondag altijd inpakken geblazen. En schoonmaken uiteraard. Maar dat is gelukkig een hobby van iedereen hebben wij gemerkt. Binnen no-time was de boerderij veegschoon en kon er gestart worden met het programma van de zondag. Levend bingo en levend kwartet. Bij levend bingo werd er in groepjes gestreden voor een vol rijtje op de bingo kaart. Maar je mocht het nummer pas aankruisen als je de opdracht van Hilde had voltooid. Zo werden begeleiders van veters en riemen beroofd, werden er mayo-highfives uitgedeeld en was de vloer uiteraard lava. Dit en nog veel meer bijzondere opdrachten maakten het spel tot een gezellig geheel. Ook het levend kwartet viel bij iedereen in de smaak. Andre en Martijn zorgden er voor dat er eerlijk gespeeld werd. Met schuilnamen moesten de teams er zo snel mogelijk voor zorgen dat iedereen ‘ontmaskerd’ werd.

Het laatste uurtje werd er nog gevoetbald, had Danielle nog een leuke quiz voor een groep jeugdleden in petto en stond iedereen ook wel weer te popelen om naar huis te gaan. Vermoeidheid overheerst op zo’n moment. En gelukkig, was iedereen die dit weekend mee was naar Roden de zondag rond 17:00 uur weer veilig thuis aangekomen. Moe en voldaan. Terugkijkend op een heerlijk weekend. Op naar jeugdkamp 2018!

Deel dit artikel op: