Jan Venema overleden

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op Tweede Kerstdag is Jan Venema overleden, 86 jaar oud. Jan Venema bekleedde met name in de jaren zestig, zeventig en tachtig veel functies bij LDO in Terwispel.

Hij was halverwege de zeventiger jaren enkele jaren voorzitter van de hele vereniging, maar LDO’ers kennen hem ook als voorzitter of lid van de aspirantencommissie, de twaalftalcommissie, de technische commissie, de terreincommissie en de materialencommissie. Hij trainde en coachte ook jarenlang een jeugdteam. Tientallen jaren was het schuurtje achter de woning van de familie Venema, tegenover het sportveld, de vaste plek voor de ballen.

Jan Venema was een eigengereid man, punctueel en bijzonder gedreven. En had hij een standpunt ingenomen, dan was hij daar lastig van af te brengen. De fusie van LDO en ODK tot LDODK was voor Jan een brug te ver. Vanaf dat moment, eind jaren negentig, was hij in Terwispel en Gorredijk weinig meer langs het veld te vinden.

Een LDODK-er is Jan Venema dus nooit geworden. Maar in de ontwikkeling van LDO speelde hij vanuit verschillende functies een belangrijke rol.

LDODK wenst zijn familie sterkte met dit verlies.

Deel dit artikel op: