Jan Piepers jeugdcoördinator bij LDODK

Jan Piepers is vanaf volgend seizoen de nieuwe coördinator jeugdtrainingen bij LDODK/Rinsma Modeplein. Hij gaat de trainers/coaches van de jeugdploegen begeleiden en coachen. “Het is een leuke uitdaging om de trainers te motiveren en uit te dagen.”

“LDODK heeft veel jeugdtrainers. Bij sommige ploegen zijn er zelfs meerdere assistenten. Dat is heel mooi. Ik wil hen graag verder helpen in het trainersvak.”

Net als bij iedere sportvereniging is het ook bij LDODK belangrijk dat iedere ploeg goed wordt begeleid door trainers en coaches. Dat lukt ieder jaar, al is het soms een hele uitdaging om de bezetting rond te krijgen. De club vindt het belangrijk om de trainers en coaches ook enthousiast te houden voor hun belangrijke taak. Piepers: “Het kan dan heel goed zijn om met een ervaren iemand in gesprek te gaan. Over didactische en pedagogische vaardigheden. Over hoe je de oefenstof uitdagend houdt. Daarover ga ik met de trainers aan de slag.”

Piepers begint volgend seizoen met een kennismakingsronde door de trainers per leeftijdscategorie bijeen te roepen. “Dan gaan we samen kijken waar behoefte aan is, om vervolgens individueel of in twee- of drietallen aan de slag te gaan.”

Jan Piepers (72) heeft al een lange staat van dienst binnen het korfbal. Hij was sinds begin jaren zeventig trainer/coach bij veel korfbalverenigingen in het noorden van het land en is ook actief bij opleidingen binnen de korfbalbond. In de jaren negentig was hij enkele jaren trainer/coach van de selectie van LDO. In het dagelijks leven was Piepers jarenlang sportinstructeur in het leger. Hij is de vader van selectielid Marvin Piepers.

Deel dit artikel op: