It giet oan! Zaterdag eerste duel in Korfbal League ’20-’21 tegen Groen Geel

Terug naar het nieuwsoverzicht

En daar gaan we dan! De Korfbal League gaat alsnog van start. Voor het openingsduel ontvangt LDODK/Rinsma Modeplein komende zaterdag Groen Geel/IJskoud de Beste. De wedstrijd start om 20.30 uur.

De laatste serieuze wedstrijden liggen al weer maanden achter ons. Het is daarom lastig in te schatten waar de verschillende ploegen staan.

Voorbereiding

Groen Geel uit het Noord-Hollandse Wormer begint aan haar tweede seizoen op het hoogste niveau. Op het moment dat corona roet in het eten gooide bij de laatste wedstrijden van de vorige editie van de Korfbal League stond Groen Geel op de negende plek, op weg naar de play-downs. In het veldseizoen dat na de zomer begon staat Groen Geel halverwege bovenaan in de hoofdklasse B. In de voorbereiding op het nieuwe zaalseizoen verloor Groen Geel afgelopen weekend de oefenwedstrijd tegen Dalto: 27-28. In de eerste oefenduel een week eerder werd wel gewonnen, van Blauw Wit (27-23).

Voor LDODK was het een voorbereiding met hobbels. De eerste geplande oefenwedstrijd tegen DOS’46 kon niet doorgaan, omdat de ploeg uit Nijeveen met teveel coronaproblemen kampte. Afgelopen weekend oefende LDODK in Gorredijk tegen DVO. De ploeg uit Bennekom trok aan het langste eind: 18-19. De reacties waren na afloop duidelijk: er is nog wel iets te verbeteren.

Team

LDODK startte afgelopen weekend met een jong team. In het eerste verdedingsvak stonden André Zwart, Julian Frieswijk, Rixt Bouma en Marloes Frieswijk. In de eerste aanval opereerden Marlou Kuiper, Eline Haan, Ran Faber en Erwin Zwart. Coach Henk Jan Mulder kan kiezen uit een brede selectie, al weet hij dat Femke Faber en Diana van der Vorst niet beschikbaar zijn. Zij werken in de gezondheidssector en vinden het risico om te spelen momenteel te groot. Ze trainen apart met Marjo de Haan om zodra het kan wel aan te haken.

Een nieuw seizoen in een lege sporthal Kortezwaag. Het is wennen, maar iedereen is gebrand om er het beste van te maken.

Livestream

De wedstrijd LDODK – Groen Geel is zaterdag 16 januari live te volgen via het nieuwe platform Eyecons.com. De wedstrijd begint om 20.30 uur, de voorbeschouwing om 20.00 uur. Om 18.30 uur spelen beide tweede teams tegen elkaar. Ook deze wedstrijd is live te volgen, maar wel zonder commentaar.

Lees hier hoe je kunt inloggen op het nieuwe korfbalplatform.

Bekijk hier de livestream van LDODK 1 en hier de stream van LDODK 2.

Deel dit artikel op: