Herstelt LDODK zich tegen KCC?

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein krijgt zaterdagavond (20.30 uur) in Gorredijk de kans zich te herstellen van de kansloze nederlaag vorige week tegen Blauw-Wit. Dat moet dan gebeuren tegen KCC/CK Kozijnen.

Het was zondagmiddag een koude douche voor iedereen met een LDODK-hart. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen ging met 21-29 verloren tegen een uitgekookt Blauw-Wit. De Amsterdammers namen halverwege de eerste helft afstand door van 7-8 uit te lopen naar 7-13. En dat gat kwam LDODK niet meer te boven. De ploeg had teveel last van niet fitte spelers en ontbeerde het antwoord op de tactiek van Blauw-Wit.

Het verlies van LDODK was niet mals, maar KCC kreeg afgelopen week een nog veel grotere tik op de billen. KZ vertrok met dikke overwinning uit Capelle aan den IJssel, het werd maar liefst 13-32. In de eerste twee wedstrijden verzamelde KCC één punt, door in de eerste ronde verrassend tot een gelijkspel te komen tegen Fortuna (23-23). In de tweede wedstrijd was DVO in Bennekom met 21-18 te sterk.

Met een goed resultaat is er nog lang geen man overboord. De top-4-ploegen spelen komend tegen elkaar. Fortuna ontvangt DOS’46 en DVO speelt thuis tegen PKC. De ranglijst kan na dit weekend dus zo weer in elkaar schuiven.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: