Henk Jan Mulder versterkt technische staf

Terug naar het nieuwsoverzicht

Henk Jan Mulder (51) treedt volgend seizoen toe tot de technische staf van LDODK/Rinsma Fashion. Hij wordt eerste assistent van hoofdtrainer/coach Erik Wolsink. Mulder is dit seizoen trainer/coach van Hoofdklasser Nic./Alfa College uit Groningen.

Mulder heeft zich in zijn eerste seizoen met Nic. geplaatst voor de play-offs in de Hoofdklasse. Na dit seizoen vertrekken was voor hem dan ook geen eenvoudige beslissing. “Nee zeggen tegen Nic. viel inderdaad niet mee. Ik was al in gesprek met een andere Korfbal League-vereniging toen LDODK zich meldde. Ik volg mijn sportieve ambitie. LDODK doet op het hoogste niveau mee om de prijzen. Daar zie ik een grote uitdaging om mee te helpen om talenten verder te ontwikkelen.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken, is blij met de komst van Mulder. “Henk Jan gaat Erik Wolsink assisteren bij het eerste team en zal veel trainingen verzorgen. Hij is misschien wel de beste veldtrainer die er op dit moment in het noorden rondloopt. In het nabije verleden heeft hij laten zien dat hij spelers op een hoger niveau kan brengen.”

Voordat Mulder in Groningen aan de slag ging, zette hij in zes jaar tijd een zeer succesvolle jeugdopleiding bij Drachten neer. Mulder was eerder als hoofdtrainer/coach actief bij onder andere Drachten en SCO. Als speler verdedigde hij de kleuren van Drachten, Nic., en DOS’46.

Henk Jan Mulder is in het dagelijks leven docent en leerjaarcoördinator aan het Lauwers College in Buitenpost.

Deel dit artikel op: