Henk Jan Mulder nieuwe hoofdcoach LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Henk Jan Mulder volgt na dit seizoen Erik Wolsink op als hoofdtrainer/coach van LDODK/Rinsma Modeplein. Jan Jouke Flokstra wordt zijn assistent. Marjo de Haan blijft het derde lid van het technische hart van de selectie.

Henk Jan Mulder is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als assistent trainer/coach bij LDODK. “Ik voel mij hier al vanaf dag één als een vis in het water. Vanaf het begin heb ik gemerkt dat de mensen binnen de selectie openstaan voor mijn trainingen en aanwijzingen. Dat is heel prettig werken. Het is mooi te horen dat de selectie en het bestuur ook tevreden zijn over de samenwerking.” Mulder volgt Erik Wolsink op die aan het einde van het seizoen na drie jaar afscheid neemt van LDODK.

Mulder krijgt in het nieuwe seizoen assistentie van Jan Jouke Flokstra, nu nog hoofdtrainer van de Groningse hoofdklasser Nic. Vorig seizoen werkten de twee mannen bij Nic. ook samen, nadat ze jaren daarvoor al samen een verleden hadden als speler bij DOS’46. Mulder: “Wij voelen elkaar goed aan. Ik ben blij dat we volgend seizoen herenigd worden.” Ook Flokstra is blij met de hernieuwde samenwerking. “Het is lastig in woorden uit te drukken waarom wij het samen zo goed kunnen vinden, maar in de praktijk werkt het.” Jan Jouke Flokstra werkte in het verleden bij tal van verenigingen, waaronder DOS’46.

Voor Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken, was de zoektocht naar een opvolger voor Erik Wolsink geen ingewikkelde klus. “De spelers zijn heel enthousiast over Henk Jan, over de kwaliteit van zijn trainingen en over zijn persoonlijkheid. Daar zat geen enkele twijfel, dus was dat ook onze eerste keuze. Wij waren er heel snel uit, dat zegt ook iets. Jan Jouke past als assistent heel goed bij Henk Jan. Het is een goed span dat complementair is. We zijn blij met dit resultaat.”

In het nieuwe seizoen richt de assistent zich volledig op het eerste team. Het bestuur is nog op zoek naar een trainer/coach voor het tweede.

Deel dit artikel op: