Henk Bijker bij staf selectie

Terug naar het nieuwsoverzicht

Henk Bijker treedt na dit seizoen toe tot de staf van de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij gaat samen met Marjo de Haan het tweede seniorenteam coachen en Gerald Aukes assisteren bij de hoofdmacht. Henk is nu trainer/coach van LDODK A1.

Henk Bijker was een van de spelers die de stap naar de Korfbal League bij LDODK heeft meegemaakt. Ook de eerste seizoenen op het hoogste niveau was hij van de partij. Na zijn spelerscarrière heeft hij zich ontwikkeld als trainer/coach. Hij is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de A1, met goede vooruitzichten op handhaving in de hoofdklasse. 

“Het is een mooie nieuwe uitdaging, op een ander niveau, een stapje omhoog. En dat bij mijn eigen club”, aldus Bijker die de ambitie heeft om als trainer/coach stappen te maken. De combinatie met Gerald Aukes als hoofdverantwoordelijke ziet Henk ook zitten. “Wij kennen elkaar goed, hij was mijn coach toen we naar de Korfbal League promoveerden. Ik verwacht in deze combinatie ook veel te kunnen leren.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid topsport bij LDODK, is blij met de aanstelling van Henk. “Een jonge trainer uit eigen gelederen. Wij zijn heel blij dat Henk deze stap wil maken.”Henk neemt de plek in van John Jonker die na dit seizoen als hoofdtrainer bij Mid Fryslân aan de slag gaat.

Rudmer de Groot

Rudmer de Groot gaat volgend seizoen bij de selectie de individuele trainingen verzorgen. Hij is een gedreven trainer die graag vanuit een persoonlijk ontwikkelingsplan met spelers werkt. Op andere momenten springt hij wanneer nodig bij binnen de technische staf.

Rudmer is afkomstig van Mid Fryslân. Hij neemt de plek in van Friso Boode die deze persoonlijke trainingen op maandag nu invult. Boode gaat volgend seizoen samen met Henk Jan Mulder aan de slag bij DOS’46.

De technische staf van de selectie voor volgend seizoen is hiermee compleet: Gerald Aukes, Marjo de Haan, Henk Bijker en Rudmer de Groot.

Deel dit artikel op: