Heerlijk toetje: de play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein 1 en 2 spelen komend weekend hun play-off wedstrijd in de Ereklasse en Reserve Ereklasse. “Iedereen heeft er heel veel zin in”, vertelt Henk Jan Mulder. “Het is een mooie beloning voor een prachtig veldseizoen.”

LDODK kan zich zaterdag (19.00 uur in Gorredijk) voor de tweede keer in drie jaar plaatsen voor de finale om de nationale veldtitel. Maar dan moet er wel worden gewonnen van TOP/SolarCompleet. Jan Niebeek stelt op korfbal.nl dat hij verwacht dat zijn team de handen vol krijgt aan LDODK. Henk Jan Mulder denkt omgekeerd hetzelfde. “TOP is voor ons vaak lastig. In de zaal hebben we thuis gelijk gespeeld en uit ruim verloren. Het wordt een uitdaging. Geen van de vier ploegen zal de play-offs als een niemendalletje beschouwen.”

Daarmee is ook de vraag beantwoord of de nationale veldtitel ten opzichte van de zaal een troostprijs is. “Vind ik zeker niet. LDODK heeft nog nooit een nationale titel gehaald, dus dat blijft heel speciaal. Ik hoef de spelers hier niet voor te motiveren.”

Erwin Zwart en Marjolijn Kroon kwamen woensdag pas terug van een trip met het nationale team naar China. Mulder verwacht dat ze beide zaterdag inzetbaar zijn. “Ze trainen nog aangepast, maar verder geen probleem. En TOP heeft nog meer spelers die naar China waren. Het speelt dus voor beide ploegen.”

Mulder is meer dan tevreden over het seizoen. “We waren op de laatste wedstrijd na ongeslagen op het veld. Dat is een compliment voor de groep. We zijn na de zaal goed doorgegaan. Daar zie je anders nog wel eens terugval. Ze hebben het goed opgepakt. De spelers zijn nog steeds aardig fris. Op basis van de tweede helft van het veldseizoen hebben we veel vertrouwen.”

Het halen van de play-offs in de zaal en op het veld laat volgens Mulder zien dat er weer stappen zijn gezet dit seizoen. “Zowel technisch als tactisch, we gaan beter met druk om en hebben een paar keer laten zien dat we uit geslagen positie terug kunnen komen. De cohesie is groot en iedereen gunt elkaar veel. Dat is voldoende om volgend jaar mee verder te gaan. Maar de laatste stapjes naar de absolute top zijn het moeilijkst.”

LDODK 2 speelt vrijdagavond in Papendrecht tegen PKC 2 haar play-off in de Reserve Ereklasse. Een mooie prestatie, zeker om dat de ploeg onderaan de ranglijst bungelde bij de start van de tweede helft van de veldcompetitie. In de zaal liep het tweede plaatsing voor de play-offs net mis. Mulder: “Voor het tweede is het prachtig. Wij hebben nu de luxe dat spelers van het tweede zo in het eerste mee kunnen. De concurrentie is groot, maar daar gaan ze heel goed mee om. Het is ook een prachtige bekroning voor de wat oudere spelers in het tweede. Zij hebben de afgelopen seizoenen ook vaak onderin de reserve League en reserve ereklasse moeten spelen.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: