Heb jij je veldschoenen op orde? Mizuno en Korfbaltotaal.nl helpen je graag

Terug naar het nieuwsoverzicht

De lente is in aantocht en dat betekent en het veldseizoen voor de deur staat. Als korfballer is het belangrijk om je hierop voor te bereiden en dat betekent ook het checken van je schoeisel. Voor wie nog op zoek is naar geschikte veldschoenen hebben onze partners Mizuno en Muta Sport/Korfbaltotaal.nl een uitgebreide collectie outdoor korfbalschoenen beschikbaar, zowel voor volwassenen als voor junioren.

Mizuno biedt een steeds groter wordend aanbod aan outdoor schoenen, waaronder de Thunder Blade 3, Wave Panthera en Wave Lynx. Deze schoenen bieden een goede balans tussen demping en stabiliteit en hebben de juiste grip voor op het veld. Bij Muta Sport/Korfbaltotaal.nl kun je het volledige aanbod aan Mizuno outdoor schoenen bekijken en bestellen.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van schoenen? Joost Konings van Mizuno legt het uit: “Bij het kopen van nieuwe korfbalschoenen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het van belang om te kijken naar de pasvorm van de schoen. De schoen moet goed aansluiten bij je voet om blessures te voorkomen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de demping en stabiliteit van de schoen. Een goede balans tussen deze twee factoren is van belang voor een goede prestatie op het veld. Verder is het goed om te kijken naar de grip van de schoen op het veld. Met name op natte velden kan de juiste grip het verschil maken tussen winst en verlies. Ook speelt het gewicht van de schoen een rol. Een lichte schoen kan bijdragen aan een betere wendbaarheid op het veld, maar biedt vaak minder stabiliteit. Overweeg dus wat voor jou het belangrijkst is bij het maken van je keuze voor nieuwe korfbalschoenen.”

Zorg ervoor dat je goed voorbereid het veldseizoen ingaat en check je schoenen op tijd. Bekijk het aanbod van Mizuno outdoor korfbalschoenen op korfbaltotaal.nl. Speciaal voor leden van LDODK is er de kortingscode VELDSCHOENEN23. Met deze code krijg je 10 euro korting bij Korfbaltotaal, bij een besteding vanaf 50 euro.

  

Deel dit artikel op: